Ha az autók 18%-a kék színű, és az autók 18%-a hibrid autó, akkor az összes autó hány %-a kék színű hibrid autó?
Lehet, hogy 0%-a kékszínű, hibrid autó, de az is elképzelhető, hogy 18%-a (illetve a kettő között akármelyik érték elképzelhető).
Mi a feladat pontosan?
4#:
a feladat pontosan az, amit a kérdésben írtam, és egy %-os választ várnak rá (gondolom hogy nem egy beugratós kérdés, amire nincs válasz). Kutatok mintafeladatok után, de egyenlőre semmi kimondottan ilyet nem találtam.
3#:
Ezt: 0,18^2 bedobtam google-ba, és ezt az értéket kaptam: 0.0324
Ez lenne az a százalékérték, ami a válasz a kérdésre?
Köszi, tehát akkor végül is 3.24% a válasz a kérdésre...
Nem kimondottan matematikai, inkább logikai kérdés, lehet hogy eleve így kellett volna rá hivatkoznom.
Nem. Csak ismételni tudom magam, a válasz az, amit írtam: 0-18%-ig. "Beugratós", ha ennyi az összes információ.
Nem értem, hogy ezen min kell
egyáltalán gondolkodni.
Tegyük fel, hogy 100 autód van.
A 100 autóból 18 hibrid, 18 pedig kék. Lehet, hogy a 18 hibrid mindegyike kék, de az is lehet, hogy egy sem.
De azt is mondhatnám, hogy 100 diák van egy évfolyamban.
35% fiú- 65% lány.
A diákok 10%-a szemüveges.
Hány százalékot tesznek ki a szemüveges lányok?
Lehet, hogy 0, mert az összes szemüveges fiú, de lehet, hogy 10, mert pont fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!