Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Váltsuk át az 123432 ötös...

Váltsuk át az 123432 ötös számrendszerben felírt számot tízes számrendszerbe. Valaki segítene,legyen szíves?

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs, hogy kéne csinálnom..

2020. jún. 4. 13:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

=

2*5^0+

3*5^1+

4*5^2+

3*5^3+

2*5^4+

1*5^5

2020. jún. 4. 13:10
 2/9 anonim ***** válasza:

Úgy van, ahogy az első írja, mert 5-ös számrendszerben:

-az utolsó számjegy az egyesek

-az utolsó előtti szj az ötösök

-az az előtti szj a huszonötösök helyén áll, és így tovább az 5 hatványaival (ne feledjük el, hogy az 5 nulladik hatványa 1)

ha tehát ötös számrendszerben a 342-t kellene átváltani tizes számrendszerbe, az így nézne ki:

2×1 + 4×5 + 3×25 = 2 + 20 + 75 = 97

ja és fontos még, hogy ötös számrendszerben nem szerepelhet semelyik helyiértéken 5-ös számjegy

2020. jún. 4. 13:46
 3/9 anonim ***** válasza:

"nem szerepelhet semelyik helyiértéken 5-ös számjegy"

Illetve semmilyen 4-nél nagyobb számjegy. (Ahogy a 10-esben sincs 9-nél nagyobb számjegy.)

2020. jún. 4. 14:01
 4/9 anonim ***** válasza:

"Fogalmam sincs, hogy kéne csinálnom"

Szörnyű ez az oktatási rendszer... :)

2020. jún. 4. 14:01
 5/9 anonim ***** válasza:
#3 köszi az egyértelműsítést
2020. jún. 4. 14:07
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítségeket, így már menni fog! :)

[Fogalmam sincs, igen..mert csak kiküldik az anyagot, hogy oldd meg magadnak egyik napról a másikra, aztán küldd vissza, így kicsit nehéz:) Hiába, hogy ott az internet is, de néha az sem elég, sajnos. De próbálkozom és nem szeretném annyiban hagyni (üres tudással).]

2020. jún. 4. 14:32
 7/9 anonim ***** válasza:

"csak kiküldik az anyagot, hogy oldd meg magadnak"

Egyébként máshol is halottam, hogy ez a home-office oktatás nem igazán működik úgy, ahogy kellene. Valami jegyzetet, példafeladatokat, segédletet sem küldenek hozzá? Én teljesen úgy képzeltem, hogy legalább egy órai előadást videóra vesz a tanár, vagy ilyesmi.

2020. jún. 4. 14:44
 8/9 A kérdező kommentje:

A segédlet kimerül abban, hogy belinkelik a könyvet online és értelmezd, dolgozd fel magadnak.

Ha van kérdésed az anyaghoz, nyilván felkeresheted a tanárt és x időre rá válaszol (jó esetben). Ha kértük/kérjük "élő" órát is tart az adott tanár, de mégse olyan mint amilyen az ún. normális rendszerben.

Személy szerint úgy vagyok ezzel az itthon tanulósdival, hogy nem lenne ez rossz, de a matek és az angol miatt inkább bejárnék a suliba (ezek azok amikre a jövőben támaszkodnék), a többi sokkal egyszerűbben megoldható. Persze, sokkal több időt kell fektetni így szinte mindegyik tantárgyba, de hát ezt kell szeretni, még akkor is ha egy tantárgyból eddig soha nem tanítottak semmit az x év alatt, de az online oktatás alatt betelt a füzeted is (vicces.)

De ugye előfordulhat, hogy mindenhol máshogy zajlik és mindenki máshogy éli meg.

[Bocsánat, kicsit megszaladtak a karakterek xd ]

2020. jún. 4. 15:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Értem, köszi a választ. :(
2020. jún. 4. 15:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!