Fizikai fogalmakkal hogy írnád le azt, hogy a frissen mosott konyhai kövön el lehet csúszni, ellentétben azzal, amikor vizes talpú cipővel megyünk a száraz kövön?
A 16-os nem az enyém. :P
Szerintem nem ott a kulcs.
Nem tudom, mi van a Mercivel, levelezős vagyok, messzebbről járok.
Köszönöm a válaszokat! Légyszi, ne essetek egymásnak!
És igen, mindkét esetben ugyanarról a konyhai kőről van szó, illetve normál cipőről.
Úgy látszik, akkor itt minden meg van zavarodva.
Most az újszerű oldalon még a százalékokat sem látjuk, össze van keveredve minden.
"A 16-os nem az enyém. :P
Szerintem nem ott a kulcs.
Nem tudom, mi van a Mercivel, levelezős vagyok, messzebbről járok."
Látod épp ez a baj...
"Pali, én vagyok a 16os, és annál sértőbbet nehezen mondhatnál rám, h mérnök vagyok :D"
Igen? És akkor mi akarsz lenni? Mondjuk sokszor az is meglepő, amikor a laikus megmondja a helyes választ. Már több mint 20 válasz van itt, komolyan mondom a kérdezőnek is, kérdezzen meg egy takarítónőt.
Néhány éve volt ilyen egyetemista teszt vagy mi. Bolti eladó jobban értette a konnektorból jövő delejt mint a sok bölcsész...
"Igen?"
Ha nagyon őszinte vagyok, akkor azért nem ez a legnagyobb beszólás, nem. Igazából az agymenőkből idéztem, mikor sheldont rocket scientistnek nevezik 😂
"És akkor mi akarsz lenni?"
Elméleti fizikus, és kb két hét múlva fejezem be az alapszakot.
"Mondjuk sokszor az is meglepő, amikor a laikus megmondja a helyes választ. "
Egyetértek 😉
26-os, sok sikert neked! Az elméleti fizikus rak rendet itt már... Milyen bölcs lett volna a leendő gépészmérnök ha inkább magára vállalja azt a 16-os választ. Legalább bólogatott volna, ki ne derüljön hogy...
És a fene egye meg, az ilyeneket ontják a mai főiskolák. Csak betanított munkára lehet már felvenni a mai gyakornokok többségét is. És ezeket ontják, Dunát lehet rekeszteni az ilyenekkel. Utána meg megy a csodálkozás hogy miért végeznek az újdonsült mérnökök technikusi munkát csökkentett bérért...
Köszi :) neked is!
Azóta se tudok mást hozzá tenni mint amit a 16ban írtam
ha valaki szerint rossz akk írja nyugodtan csak indokkal
Általában a fizikusok jobban értenek a fizikához mint a mérnökök :-)
Persze gépeket használni mi pl nem tanulunk. Más az erősségünk
Nektek a fizika sokkal kevésbé van mint nekünk.
Részemről teljesen jó, amit a 16-ban leírtál. Ott rátapintottál a lényegre, nekem tetszik. Belőled talán jó fizikus lehet. Hová is jársz?
Az elméleti alapok a legfontosabbak, mondom mérnökként.
Amúgy azt meg kell jegyeznem hogy a fizikának is több területe van, és bizony jócskán vannak olyan területek, amelyeket pl. egy gépészmérnök részletesebben tanul ill. kell értenie mint egy fizikusnak. A gépészmérnöki hivatás ill. az ahhoz kapcsolódó ismeretanyag messze nem merül ki a gépek használatában. A gépek használata alapvetően is inkább betanított dolgozói munka, ami megy 3 műszakban a gyárakban. A mérnök feladata sokkal inkább a gépek tervezése, a gyártási folyamatok műszaki szervezése, sokszor optimalizációs megoldásokkal ötvözve. És bizony mérnöki területen is, főleg ahol kutatás-fejlesztéssel kapcsolatosak a feladatok, gyakran kell visszanyúlni az alapkutatásokhoz.
Lehet hogy te elméleti fizikusként nem látod azt, hogy egy mérnök is foglalkozhat parciális differenciálegyenletek numerikus módszereivel (pl. FEM) amit felhsznál a munkája során. Vagy épp nem látod azt, hogy a szabályozástechnika pl. disztribúcióelméletet használ fel. Aztán a topológiáról, Szoboljev terekről nem is beszélve.
Tehát lényegében két dolgot lehet megállapítani: Mérnökből is van a magasabb tudással rendelkező igényesebb alkat, meg a legallja is, aki adminisztrációs munkát végez. Fizikusból sincs ez másképp, van aki komoly kutatásokban dolgozik, van aki egy általános iskolában oktat mert nem jut más.
Cambridge-be
Nyilván kicsit kötözködősen mondtam a mérnökösdit:) tudom, hogy tanultok fizikát, vannak villamosmérnök ismerőseim. Nyilván más absztrakciós szinten tanuljátok azért. És igen, persze mindkét szakban vannak olyanok, akik ink kreatívabb helyekre mennek, de szinte mindenki hasznos munkát végez, akár gyárban, akár suliban is kap állást. Mindegyik munka fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!