Fizikai fogalmakkal hogy írnád le azt, hogy a frissen mosott konyhai kövön el lehet csúszni, ellentétben azzal, amikor vizes talpú cipővel megyünk a száraz kövön?
Nem gyerekes ez kicsit?
A száraz kő sokkal rücskösebb mint a konyhai padló, szárazon is kevésbé csúszik.
#13: ez OK, de száraz kőnél vizes a cipő talpa. Ezért is indultam el a súrlódás mentén. És lehet, gyerekes, de utána olvasva is erre jutottam.
Persze attól tévedhetek, de ahhoz látnom kellene egy helyesnek vélt levezetést.
Ja hogy mindkét esetben ugyanarról a kőről van szó? Ez nem esett le lol. Azt hittem a második az "kő" mint aszfalt...
Ebben az esetben gondolom a víz mennyisége a kulcs. Ha vizes a cipod, lepsz kettőt és a víz joresze már el is tunt, igy nem csuzsol el.
Ha ugyanannyi víz van a cipőn vagy a padlón akk nyilván mindegy melyiken van, amikor lépsz akkor ugyis már mindkettőnél van..
A tapadási súrlódás miatt. 😂😂😂
A kérdés szerint úgy jobban csúszik.
Na meg ugye semmi utalás nincs a cipő talpának anyagára vonatkozóan, tehát egyáltalán nem biztos, hogy 1-2 lépés után megszáradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!