az egyik gep x-el halad, a másik x+200-al.
Ha két órát pihennek, akkor úgy oldanam meg hogy azt a 2orat hozza adnám a kilometerhez, tehát 3600+2(x+200) a második gep ideje.
De nem tudjuk mennyi ideig haladt normál sebességgel, és mikor haladt gyorsabban.
De valahogy így kellene szerintem:
Második gep:
(X+200)*ora+(x+200)*1,25*valahany óra.
Én nem adnám hozzá a kilóméterhez, hiszen ezt azt jelentené, hogy a megtett út lenne nagyobb. Ez ugye nem igaz, mivel a megtett útt ugyanaz, csak 2órával több idő alatt.
Az A-pontból induló gép (továbbiakban A-gép) a C-pontba jut t1 idő alatt, és az AC távolságot jelölje s1, ekkor
s1=x*t1.
A B-gép s2 utat tesz meg a C-pontig t2 idő alatt:
s2=(x+200)*t2.
Értelemszerűen a teljes út s=s1+s2. Ha feltesszük hogy egyszerre értek C-be, akkor t1=t2. (Ezt ellenőrizni kell utólag).
Továbbá az A-gép másodkörben azt az utat teszi meg, amelyet a B-gép először, ezért s2=1.25*x*t3, és s1=(x+200)*1.25*t4.
Ezekből már tudsz tovább haladni? Következő lépés ugye a késések beszámítása.
Nem tudtam megoldani így sem.
Mindent próbálok, egyszerűen nem jövök rá.
Nem sikerül.
Mire jutottál? Ábrát rajzoltál?
Fotózd be az ábrát és a számításokat, megnézhetjük együtt.
Szóval szerintem itt sem igazán lesz megoldás.
Próbáltam a behelyettesites sorrendet változtatni mindenhogyan, de nincs megoldás.
Szia!
Erre a feladatra jött ki neked helyes megoldás?
Mert nekem sehogy nem sikerül.
Napok óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!