Fizika kérdések? (középiskola / egyetem)
Több feladat van amit nem tudom hogyan kell, kérlek írjátok le.
1. Egy 56 Ω -os ellenállású és 0,70 H önindukciós együtthatójú tekercset 293 V váltakozó feszültségű hálózatra kapcsolunk ( f = 103 Hz). Mekkora a hasznos (hatásos) teljesítmény?
2. Az ábra periodikusan változó áram egy periódusát mutatja. Mekkora az áram effektív értéke, Ha I0 = 4 A?
Ábra: [link]
3. Vízszintes síkban fekvő sínpárra m= 374 g tömegű, elhanyagolható ellenállású fémpálcát helyezünk. Függőleges irányban B = 0,62 T indukciójú homogén mágneses erőtér van. A sínpárt U= 18 V feszültségű r= 4 Ω belső ellenállású feszültségforrással kötjük össze. Mekkora gyorsulással indul a pálca, ha a súrlódást elhanyagolhatjuk és a inek távolsága L = 0,8 m ?
4. Határozza meg a mágneses térerősség értékét a P pontban, ha d=22 cm és az áramok a lap síkjára merőleges irányban folynak a végtelen hosszúnak tekintett egyenes vezetőkben. Legyen I1= 18 A és I2=20 A. (A x-el jelölt vezeték esetén az áram a lap síkjába befelé folyik, a ponttal jelölt vezetékben pedig kifelé)
5. Egy 2,9 μC töltésű részecske 0,7 (V*s / m2) indukciójú homogén mágneses mezőben 52 cm sugarú körpályán kering. Tömege 5,23 ⋅10−14 kg. Mekkora a mozgási energiája?
2. Fgv alatti terület
3. F=Blv meg ohm tv
4. Biot savart
5. F=qvB = mw^2r
Köszönöm a válaszokat. Őszintén szólva nem tudom hogy mikor milyen képletet vagy törvényt kell használni, nem értem ezt az egészet, és néhány nap múlva számonkérés.
Hálás vagyok a válaszokért de ha valaki ráér, megköszönném ha levezetné megoldással a feladatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!