Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egy házi feladatot hányszor...

Egy házi feladatot hányszor lehet osztályozni?

Figyelt kérdés
Vannak olyan tanárok, akik addig írják be az egyeseket, amíg a tanuló el nem készíti a feladatot. Szerintem ez így sehogy sincs rendjén(ha egy el nem készített házi feladatra adnak egyest, az nyilván megértem), jogszabály szerint ez így helyes?

2020. ápr. 9. 14:46
 1/4 anonim ***** válasza:
84%
Igen. Miért nem csinálja meg?
2020. ápr. 9. 15:03
 2/4 anonim ***** válasza:
68%

Házi feladat elolvasni, értelmezni és megválaszolni a saját kérdésedet! 😉

[link]

2020. ápr. 9. 15:04
 3/4 anonim ***** válasza:
83%
Visszaszívom, legyen inkább szorgalmi feladat, mert az iskolai házi feladat prioritást élvez ezzel szemben.
2020. ápr. 9. 15:08
 4/4 A kérdező kommentje:

Ugyan a kérdést évekkel ezelőtt írtam ki, ma találtam rá újra.

#1 kérdésemben leírtam, hogy nem azt bírálom, hogy a házi feladatot osztályozzák, annak tartalmának megfelelően (bár ha teljesen őszinte akarok lenni, kifogásolom, hogyha az el nem készített házi feladatot automatikusan úgy értelmezik, hogy a tanuló az adott tárgyból elégtelen tudással rendelkezik, gyakorta indokolatlanul. Célravezetőbbnek tartanám, ha - amennyiben a tanuló önhibájából - nem tett eleget iskolai kötelezettségeinek, az a szorgalom jegyén hagyna nyomot, és nem pedig a szaktantárgyra kapott év végi osztályzatát rontaná, de természetesen nem minden esetben könnyű megítélni hogy valaki csak lusta, vagy a tudása valóban egyenlő a 0-val, amit a be nem nyújtott házi feladata természetesen valósan tükröz :) ), hanem azt, ha egy adott feladatot többszörösen értékelnek elégtelen érdemjeggyel, ezzel rontva le a tanuló átlagát, melyet én egyfajta visszaélésnek találok a tanár részéről. Úgy gondolom, az, hogy a tanuló mi okból nem készítette el a feladatot, lényegtelen az általam feltett kérdés szempontjából, ami arra vonatkozott, hogy vajon szabályos, törvényes-e az ilyen tanári magatartás.

#2 Köszönöm szépen a linket!

Természetesen a kérdés kiírása előtt igyekeztem tájékozódni a témát illetőleg, de mivel nem találtam erre vonatkozó jogszabályt, gondoltam itt kérek segítséget, illetve kérdezem meg az önök véleményét.

A jogszabályban az "A tanuló kötelességének teljesítése" címszó alatt, mely a 31. pontban, az 54.§-al kezdődik, nem találtam az általam feltett kérdés szempontjából releváns információt - természetesen fent álla veszélye annak, hogy figyelmetlenül, felületesen olvastam azokat a bekezdéseket, ahol az osztályzatokkal kapcsolatos, általam keresett szavak szerepeltek. Amennyiben így történt elnézését kérem, és arra szeretném kérni önt, hogy legyen oly kedves és a jogszabályban az általam feltett kérdésre válaszoló részletet másolja be, vagy esetleg a paragrafus-számát és annak adott pontját, mely az ilyen helyzetekben hatályos irányelveket, törvényeket és eljárásokat tartalmazza küldje el egy válasz formájában. Remélem, hogy ön annak tudtában adta fel nekem ezt a házi feladatot, hogy az ön által küldött dokumentum tartalmazza a választ a kérdésemre, ellenkező esetben kissé nevetséges színben tűntetné fel az előállt helyzet az ön személyét.

Kellemes elolvasást, értelmezést kívánok!

2023. márc. 21. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!