Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ez jogos? Elveheti ilyenért a...

Ez jogos? Elveheti ilyenért a telefonom?

Figyelt kérdés
Tanulószobán egy időt néztem és meglátta a tanár és elvette nap végén sem adta vissza még a holnapban bizom de szerintem nem kapom vissza. A szüleimet nem szeretném ebbe belevonni ugyanis uj suli és nem akarok senkit égetni de itt feltetszem a kérdést ez jogos?

2020. márc. 10. 21:50
 1/3 anonim ***** válasza:
30%

Kérd vissza. Ha nem állsz ki magadért, akkor nem csak a tanárok fogják ezt kihasználni, hanem sokan. Sok tanár ezt használja ki, hogy nem mernek jó páran kiállni magukért. Itt a kiállás alatt nem az ordibálást, a követelőzést értem, hanem egy normális beszélgetést, mondhatnám akár érdekérvényesítésnek is, ami fontos lesz később is. Lehet, ha megbeszéled a tanárral, akkor vissza adja azonnal, mert sokan értékelik a bocsánatkérést (tudom, ebben az esetben nem kéne bocsánatot kérned.. de saját tapasztalatból mondom, a tanárnak mindig "igaza van", nem érdemes a kákán a csomót keresni, mert még jobban megszívod).

Az meg egy másik dolog, hogy a telefonod a saját tulajdonod. Nincs joga egy tanárnak sem eltulajdonítani, nem vagy köteles neki odaadni (ahogyan például az ellenőrnek sem vagy köteles felmutatni bármilyen okiratodat, csak rendőrnek vagy közterület-felügyelőnek vagy köteles felmutatni, de ő sem adhatja oda harmadik személynek), de ahhoz meg neked nincs jogod, hogy zavard az órát (igen, tudom, hogy az időt nézted, de a tanár így kezeli). Megkérheti a tanár, hogy kapcsold ki, némítsd le, rakd a zsebedbe, de elvenni nem veheti, főleg, hogy kollégistaként azon keresztül tartod a kapcsolatot. Azt tudom mondani megint: állj ki magadért, kérd vissza, máskor pedig ne engedd, hogy elvegyék, mert nem tehetik meg, hogy más tulajdonát eltulajdonítsák.

2020. márc. 10. 23:30
 2/3 anonim ***** válasza:
38%
Nem tarthatja magánál a tanulószoba végén túl, a suliból akár egyből a rendőrségre is besétálhattál volna rablásért. Ez súlyos ügy. Nem kellett volna a suliból hazamenned a telefonod nélkül. Nincs joga ilyet csinálnia a tanárnak.
2020. márc. 11. 06:57
 3/3 anonim ***** válasza:
64%

Szia !

Volt két-három évvel ezelőtt ilyen problémánk, megkerestük az igazgatót, és ő utasította a tanárt, hogy adja vissza a telefont.

Más eszközzel, pedig iskolai volt, nevezetesen körzőkészlet is történt hasonló, azt sohasem kaptuk vissza.

Nem szabad hagyni, hogy nála maradjon !

Sajnos, én úgy látom, szükséges egy felnőtt bevonása, ha a szüleidet nem akarod bevonni a dologba, akkor esetleg a nagymama ?

Nálunk a szülők külföldön dolgoztak, ez ma elég gyakori, a telefon volt a velük való kommunikáció egyetlen eszköze, ez a helyzet is fennállhat.

A tanár nem teheti meg, hogy az őrája után nem adja vissza a telefonodat.

2020. márc. 11. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!