Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit ajánlanátok 6. osztályba...

Mit ajánlanátok 6. osztályba kötelező olvasmány mellé?

Figyelt kérdés

Kaptam egy levelet,ami ez:

Kötelező olvasmány Gárdonyi Géza: Az Egri csillagok

Kell olvasónapló belőle(kötelező!!!), szereplők,az esemény és egy-egy rajzot,hogy jobban emlékezzetek rá majd szeptemberben.

A többit ránk bízza Erika néni, ha a tavalyiból maradt, lehet azt is olvasni, vagy BÁRMI, AMI TETSZIK.

Lehet már Jókai műveket is olvasni,vagy valamilyen könnyebbet, gyerekeknek valót,amit akár a könyvtáros javasol, s majd mindenki beszámolna egy kedvencéről, amit ajánlana a többieknek.

A bármi,ami tetszik szavakat nem nagyon értem.Most akkor lehet filmről vagy sorozatról is?pl.:Vámpírnaplók,Twilight vagy ilyesmi. Nem értem,de ha tudtok valami jó,izgalmas és nem túl hosszú könyvet szívesen meghallgatom.

2010. júl. 20. 18:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Jack London: A vadon szava

Én nagyon szerettem és nem hosszú, valami 80-100 oldal lehet.

2010. júl. 21. 01:17
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
én ennyi idősen nem olvasnék Twilightot, baromira nem nektek való. valaki följebb írta a Bradley az osztály rémét meg Stanley a szerencse fiát. azok nagyon jók, rengetegszer elolvastam őket. ajánlanám még mellé a Laura titkos társasága-t Louis Sachar-tól. pont a ti korosztályotokról szól:) tényleg nagyon jó még a Két Lotti, ami klasszikus, de a helyedben a fent említettek közül olvasnék:) csak neeee Twilight-ot meg semmi ilyen vámpírosat. az amúgyis nagyon hosszú;)
2010. júl. 21. 10:03
 13/20 anonim ***** válasza:
A vadon szavát mi angolul olvastuk nyelvi előkészítős osztályban érettségi előtt... Úgy gyilkos volt, de szerintem magyarul élvezhető és jó olvasmány, mivel néha belelapoztunk a magyar változatba is... :D Ajánlom ezt a könyvet én is! :D
2010. júl. 21. 10:27
 14/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat.Amúgy nem akartam Twilight-ot és Vámpírnaplókat olvasni csak felhoztam példának.
2010. júl. 21. 10:50
 15/20 A kérdező kommentje:
Végül a Jack London: A vadon szava című könyvet választottam. Köszi aki ajánlotta!!
2010. júl. 21. 12:49
 16/20 anonim válasza:
olvass régi pöttyös és csíkos könyveket, azok az igaziak ilyen korban. :)
2010. júl. 22. 13:31
 17/20 anonim válasza:
én a Pennyt ajánlom,én is 6os vok és nagyon tetszett sok részvan belőle és neked való Thomas Brezina:Penny
2010. júl. 26. 13:53
 18/20 anonim ***** válasza:

Abigél tényleg jó van belőle film is,amiböl alig maradt ki valami,a vadon szava is nagyon jó,meg a többi is,mind olvastam

nekem még a rab ember fia tetszett,meg Lois Lowry:hírvivő;valahol messze;nyáron történt;emlékek őre,és még egy a rémálmok iskolája

2010. aug. 3. 14:23
 19/20 A kérdező kommentje:
Kösziii!!
2010. aug. 28. 09:55
 20/20 anonim ***** válasza:

Huhh, kicsit izgultam, hogy tvájlájt lesz belőle, azt én sem ajánlanám, legalább most, amikor még van időd olvasni, ne ilyen alacsony színvonalúval töltsd az időd. Vadon szava, jól választottál. A Pál utcai fiúk jutott még eszembe, az sem hosszú, nem tudom, hanyadikban kötelező, annak idején én háromszor is elolvastam, volt hogy más kötelező helyett inkább :D

Volt még egy nagy kedvencem: Robert Franklin Leslie: A medvék és Én - ez igazán kalandos, bájos történet, medvebocsokról, ahogy befogadja őket egy ember és évekig együtt élnek a vadonban, valahol Kanadában.

2010. dec. 9. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!