Elektrotechnika segítség?!
Helló.Valaki tudna segíteni, ezt az áramkört hogyan lehet megoldani Kirchhoff 1. 2. törvénnyel ?
Ha jól tudom ezt úgy is meg lehet oldani hogy az áramgenerátort átbírjuk alakítani feszültség generátorrá.
Csak az egyenletrendszerre lenne szükségem, tehát a körbenjárási irányokra, és hogy hogyan kell átalakitani az áramgenerátort?
A számolásra nincs szükségem, azt már én is kitudnám számolni.
Itt az áramkör: [link]
Legyen a föld a jobb alsó sarokban az U2 végén, ekkor U2 másik végének csomóponti potenciálja U2. Majd vegyünk fel φ1 potenciált R1 fölé, egy φ2-t R2 fölé, φ4-et R4 fölé. Legyen I1 az R1 ellenállás árama, vagyis I1=(φ1-U2)/R1. Ekkor a Φ2-re felírt csomópontipotenciál-egyenlet (Kirchoff vágattörvénye):
(φ2-U2)/R2 + I1 + I + (φ2-φ4)/R3 = 0
És így tovább a többi csomópontra.
Szólj, ha elakadtál.
"tehát a körbenjárási irányokra"
Ha nem lettél volna olyan félelmetesen korlátolt, akkor még írtam volna, hogy Kircchofféknál a körüljárási irány tetszőleges, mert legfeljebb negatív előjellel jönnek ki az eredmények, amely jelenséget értelmezni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!