Levezetné nekem valaki ezt a fizika feladatot?
Kis méretű test 10 m/s nagyságú függőleges irányú sebsséggel vízbe csapódik. Milyen mélyre merül, ha 3 cm mélységben a sebessége már csak 5 m/s nagyságú? (a közegellenállás elhanyagolható)
A megoldás s2= 4cm lesz, de hogy jött ki ez az érték?
Csakhogy nem a tömeget kell fixálni, hanem a ro sűrűséget, ami anyagparaméter és konstansnak tekinthető. Érted palikám?!
Azt az erőalakot vedd fel amit megadtam, ez is csak egy modell, mert a közegellenállást ez négyzetesen közelíti. Lehetne viszkózus is, ott lineáris a sebességkapcsolat. De az egyenleteket az általam megadott erőalakra írd fel. Érted mezsik komám? És a hibaszázaléknak megfelelő összehasonlítás kéretik elvégezni.
Tudtam hogy nehéz ügy lesz, de hogy ennyire, hogy meg sem értitek a leírtakat... Néha mint ha már óvodás szintre menne a dolog. Nem megy a Newton-egyenlet felírása vagy mi?!
"Csakhogy nem a tömeget kell fixálni, hanem a ro sűrűséget, ami anyagparaméter és konstansnak tekinthető. Érted palikám?!"
sajnos nem világos számomra, hogy most szórakozol-e, vagy kajak benézted. pont te fixáltad le a tömeget én pedig a rót...
és nem fogok neked kiszámolni gimnazista feladatokat, bocs.
Részemről is lezárom. Már csak azért is, mert itt nem tudjátok még az elemi geometriát sem. Merthogy a sok ostoba lepontozta a #1 válaszomat, ami tisztán geometria.
Ha még ez sem megy, akkor valóban kár lenne beszélni differenciálegyenletekről és azok numerikus módszereiről. Pláne hibabecslésről, mert az itteni válaszolók csak az általános iskolás képletekből vegetálnak.
A differenciálegyenletek és a képletbemagolás meg ugye két külön dolog. Előbbihez csak kevesen értenek, utóbbihoz egy óvodás is. Na ezen az óvodás szinten ragadtatok meg, de legfőkép az,aki a #1-et lepontozta.
a vitát én is lezárom.
sajnálom hogy nem jutottunk egyezségre.
amugy a világ egyik legjobb egyetemén tanulok elméleti fizikát, szerintem tudom miről beszélek. :-)
Akkor felírhattad volna a Newton egyenleteket, ha már ennyire a közegellenállás érdekel.
m*g-ro_viz*g*V-k*ro_viz*A*v^2=m*a mivel V=m/ro_test ezért:
g-ro_viz*g/ro_test-k*ro_viz*A*v^2/m=a
Itt természetesen v=dx/dt és a=dv/dt.
Tehát még ennek a felírása sem ment. Akkor nem tudom miféle egyetemre jársz... De nekem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!