Miről szól a Ken Follett által írt Katedrális c. könyv? Továbbá mi értelme van a kötelező olvasmányoknak?
(Remélem jó kategóriához írtam a kérdésem, ha mégsem akkor bocsi :S )
Nyárra ez az egyik kötelező olvasmány a sok közül a Katedrális, és erről kéne egy olvasó naplót írni.
Időm, és kedvem sincs ahhoz egy ezt végig olvassam, továbbá olvasni se nagyon szeretek csak ami érdekel. Kerestem olvasó naplót erről interneten, de nem nagyon találtam.. (de lehet csak én vagyok béna) Ehhez kérnék segítséget, hogy miről szól a könyv, mik a főbb részei, vagy fontosabb tartalmak benne.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy mi értelme van a kötelező olvasmányoknak nyárra?
Persze, hogy az általános műveltség meglegyen és, hogy fejlődjön a szókincsünk, meg híres írók stb... stb...
De arra ott van az iskola nem? A nyári szünet nem azért van, hogy kipihenje magát a diák??
Emellett még teljesíteni is kell 50-óra kötelező közmunkát, ami plusz idő, és mivel nem mindenki gazdag családban él ezért ha szeretne magának egy kis plusz pénzt akkor elmegy dolgozni. És akkor még ezek után olvasgasson egy majdnem ezer oldalas könyvet..
A Katedrális az ijesztő terjedelmétől eltekintve egy nagyon jó könyv, érdemes elolvasni! Készült belőle filmsorozat is, de nyilván nem egyezik a kettő.
Az én időmben (20 éve) tök uncsi kötelezők voltak. Az az értelmük, hogy a nagyrészt egyáltalán nem olvasó fiatalokkal legalább ennyit megismertessenek, illetve mert év közben nincs idő ezeket elolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!