Pár év alatt, szinte a nulláról meg lehet tanulni úgy lovagolni, hogy lovasoktató válhasson valakiből?
16 éves, lány vagyok. Kiskoromban pár évig jártam lovagolni, és több lovastáborban is voltam. Kb amatőr szintig jutottam el. Már tudtam szabadon könnyű ügetni, és futószáron vágtázni. Ugratni még sosem ugrattam ezelőtt. Vagyis egyszer volt olyan gyakorlat, hogy egy ugrató akadály rúdjai le voltak rakva a földre kis távolságra egymástól, és azokon kellett ügetve átmenni a lóval. De szerintem ez mindennek számit, csak nem ugrásnak :D Mind egy is.
Ezután volt egy több éves kihagyásom, és nemrég kezdtem el újra lovagolni, mert elkezdtek hiányozni a lovak, és ebből adódóan a lovaglás is. És hogy újra megismertem ezt az érzést, rájöttem hogy én ezt szeretném csinálni egész életemben.
Már tudok újra szabadon ügetni, a ló mindkét lábára. ( azt hiszem igy kell mondani, hogyha óramutató irányával megegyezően és ellentétesen is tudsz már egy jármódban lovagolni, de elnézést ha rosszul mondtam, még nem tanultam meg minden szakkifejezést )
Vágtázni még nem vágtáztam, de az oktatóm azt mondta minimum 1 év eljutni odaáig, ha minden héten legalább 1x járok lovagolni.
Most szeptemberben leszek 10.-es. Gimnáziumba járok. Ha leérettségiztem, vagy valamilyen lovasakadémiára szeretnék jelentkezni, vagy elvégzek egy lovasoktató és egy lovasterapeuta okj-s képzést. De ezt még majd eldöntöm.
Mi a véleményetek? Szerintetek ha kitartóan, és rendszeresen járok lovagolni, akkor eljuthatok addig a szintig hogy lovasoktató lehessek? Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, megtenné hogy leirná?
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)
Őszintén? Vélemènyem szerint nem, ellenben ma már szó szerint bárkiből lovasoktató válhat sajnos. Nem egy olyat ismerek akit lóközelbe sem kéne engedni annyira nem tud, mégis megvan a papírja (tudom, most le leszek pontozva és jól lehordva privátban)
Viszont ha ezt szeretnéd csinálni én azt mondom hajrá, járj lovagolni amennyit csak tudsz aztán majd meglátod és kialakul:) kellő kitartással ha nem is 2 év alatt, de bőven lehet belőled egyszer szuper oktató:)
Valakinek könnyebben megy,valakinek nehezebben. Én 3 hónapig voltam futószáron míg minden járómódban "normálisan" ültem,egy barátnőm például 7 hónapig. Nem tudhatjuk előre. Szerintem járj szorgalmasan lovagolni,aztán majd egy év múlva eldöntöd hogy mi legyen.( Mondjuk sokan vannak akik egy-két esés után hagynak fel a dologgal)
Gyógyterapeuta tudtommal csak akkor lehetsz,ha pszichológus/gyógypedagógus/gyógytornász vagy hasonló végzettséged is van.
Sok sikert, szerintem kovesd az almod, sok veled egykorunak(koztuk velem) meg semmi elkepzelesuk a jovorol.
Nekem edzom mindig azt mondja, hogy egy sportot abba lehet hagyni, de ha tenyleg (jelen pillanatban) lovas szived van, akkor mindig visszatalalsz az istalloba.:DD
Ez tőled függ. Valaki gyorsan tanul, valaki lassan.
Lehet kicsit több idő kell, de ha elég kitartó vagy, eléred az álmaid.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!