Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Átverés vagy igazat mondanak?

Átverés vagy igazat mondanak?

Figyelt kérdés
Középsulis okj, fel lehet venni diákhitelt, tehát akkor gondolom nem a közoktatási törvény vonatkozik rájuk, hanem a felsőoktatási. Kapcsolatban is állnak 2 fősulival, viszont azt mondták az állami félévek nem mennek, kértem megerősítést az oh-tól, azt írták, hogyha szerepel a fősuli pecsétje a bizonyítványom, akkor számít felsőoktatásnak. Ők azt mondták nem, de ha kapcsolatban állnak akkor mégis kellene, nem?
2010. júl. 11. 08:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
jár okj-re is diákhitel, és télleg nem mennek az állami félévek! OKJ-s képzés meg középsulikba van, és felsőoktatásnak nem számít.
2010. júl. 11. 09:34
 2/14 A kérdező kommentje:
Honnan tudod biztosra? OH nekem azt írta, hogy a középsuliban is mennek a félévek, abban az esetben, ha a fősuli pecsétje is ott lesz, ellenkező esetben nem.
2010. júl. 11. 09:43
 3/14 anonim ***** válasza:
ez így van. Pl ha XY Szakközépbe jársz, ahol pl a Nyíregyházi Főiskola oktatásai folynak akkor mennek a félévek. De ha pl egy Közgazdasági szakközépbe jársz, ahol titkárnőket/asszisztenseket képeznek akkor nem megy a félév. Nem tudom hova akarsz jelentkezni.
2010. júl. 11. 10:04
 4/14 anonim ***** válasza:

itt a diákhiteles:

"Igaz, hogy a diákhitelt OKJ-s képzéseken is fel lehet venni?

-Abban az esetben lehet felvenni OKJ-s képzésekben, ha az felsőfokú szakképzésnek minősül. Hogy a képzés annak minősül-e, arról célszerű az illetékes tanulmányi osztályon érdeklődni." forrás: Origo

2010. júl. 11. 10:06
 5/14 A kérdező kommentje:
A suli azt mondta nem mennek, viszont az oldalukon ott virít, hogy kapcsolatban vannak 2 fősulival is. Meg kreditet lehet beszámíttatni, meg van diákhitel. Nekem nem kell diákhitel, csak ezért lett fura, középiskolás azt nem vehet fel.
2010. júl. 11. 10:17
 6/14 anonim ***** válasza:
Röviden: átverés. Ha jár a diákhitel, akkor bizony mennek a felsőoktatási félévek is. Legalábbis szerintem, hiszen felsőfokú szakképzésnél ez van.
2010. júl. 11. 10:18
 7/14 A kérdező kommentje:
HU, akkor megszívtam? Én jelentkztem egyre, de csak 2 évesre tudtak betenni, én 1 évesre szerettem volna, már mindent aláírtunk, aztán raktak át 2 évesre:S, ez a lia suli volt, viszont visszautalták a pénzt, ami a beiratkozási díj volt 10ezer. Azt mondták miután 2 hét után jelentkeztem ki, hogy még aznap kihúztak, 1 órán se voltam, parázhatok, hogy bent hagytak? Vagy mit kell ilyenkor tenni?
2010. júl. 11. 10:23
 8/14 A kérdező kommentje:
Viszont az is igaz, hogyha nem tanulói hanem hallgatói jogviszony lenne, akkor családi se járna,nem? Az pedig egyetemistkáknak nem jár.
2010. júl. 11. 10:39
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Tényleg van ilyen! Én is jártam egy szakközépiskola kétéves OKJ-s képzésére, és nem fogytak az államis féléveim. Nem lesz rajta a bizonyítványon a két felsőoktatási intézmény pecsétje, a szakközépiskoláé lesz rajta; viszont minden felsőfokú szakképzésért "felelős" valamilyen felsőoktatási intézmény. Ha tanulói jogviszonyban (nem hallgatói!) végzed a sulit, akkor nem fogynak a féléveid, viszont a felsőfokú szakképzéseken jogosult vagy diákhitel felvételére. Melyik suliról van szó?

2010. júl. 11. 10:48
 10/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Ja, látom, lia suli. Elvileg ott tényleg tanulói jogviszony lenne, ergo nem fogynának a féléveid! Családi pótlék tényleg csak és kizárólag tanulói jogviszony esetében folyósítható, tehát minden OK lenne.
2010. júl. 11. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!