Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gyógyszerész szak nem veszélyes?

Gyógyszerész szak nem veszélyes?

Figyelt kérdés

Csak kiváncsiság, hiszen az egyetem alatt annyi vegyi anyaggal dolgoznak, ugyanez a helyzet a vegyésszel, biomérnökkel stb. Olvastam régebbi kérdésbe h írták h a gyógyszerész nőknek kihullik a hajuk és hasonlók :D

Nem ártalmas az egészségre ezen a területen tevékenykedni?

2010. júl. 11. 00:02
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
egyenlőre az első 3 félévet meg sem csináltad, addig be sem engednek a laborba, mert kirostálás van!
2010. júl. 11. 00:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

na ez h kihullik a hajuk...hülyeség.

csak a 3. félévtől?ez tuti?

2010. júl. 11. 12:38
 3/4 A kérdező kommentje:

komolyan, van itt olyan kérdés a gyakorin, bár azon énis jót mulattam :)

orvosi után ezt akarom megjelölni, csak tartok attól h nincs e egészségkárosító hatása a dolognak, azért mindenféle vegyi anyaggal kell dolgozni.

2010. júl. 11. 13:02
 4/4 anonim válasza:

Mindkét válasz helytelen. Már bocs... 4. éves vagyok a gyógyszerészkaron, és egyből már az első félévben eleve 2-fajta laborban voltunk vegyszerekkel és sugárzó anyagokkal is. Annyira nem veszélyes, ha betartod a szabályokat, és odafigyelsz. Ne tüdőzd le a kloroformot, meg ne idd meg a metanolt, meg ilyenek. Amúgy is vannak védőeszközök. Pl. szemüveg. Akkor neked nem fröccsen a szemedbe a tömény kénsav (főleg, ha helyesen hígítod, tehát savat öntesza vízhez, nem pedig fordítva), se a petroléteres kapszaicin, amit az erőspaprikából vontál ki.

Az igaz, hogy szórnak rendesen, de az alapokat az elején megtanítják, aminek nincs sok értelme, de nagyon-nagyon jól lehet rá építeni, és megalapozni a tudást.

A gyárakban dimenziókkal szigorúbbak az előírások, és a körülmények is klasszisokkal jobbak. Meg mire odakerülsz, már van némi rutinod a labormunkából. Voltak ilyen esetek régen, hogy kihullott a lányok haja mert a szteroid-részlegen melóztak, de mostanra, ez sokkal ritkább (bár előfordulhat). Viszont hallottam még most is egy folyamatról, ahol még mindig nagy a kockázat, sok ember betegszik meg, de az ilyen munkák nem gyakoriak.

Alapjába véve, ha észnél vagy, nem valószínű, hogy történne valami, bár az ördög sosem alszik...

2011. ápr. 1. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!