Gyógyszerész szak nem veszélyes?
Csak kiváncsiság, hiszen az egyetem alatt annyi vegyi anyaggal dolgoznak, ugyanez a helyzet a vegyésszel, biomérnökkel stb. Olvastam régebbi kérdésbe h írták h a gyógyszerész nőknek kihullik a hajuk és hasonlók :D
Nem ártalmas az egészségre ezen a területen tevékenykedni?
na ez h kihullik a hajuk...hülyeség.
csak a 3. félévtől?ez tuti?
komolyan, van itt olyan kérdés a gyakorin, bár azon énis jót mulattam :)
orvosi után ezt akarom megjelölni, csak tartok attól h nincs e egészségkárosító hatása a dolognak, azért mindenféle vegyi anyaggal kell dolgozni.
Mindkét válasz helytelen. Már bocs... 4. éves vagyok a gyógyszerészkaron, és egyből már az első félévben eleve 2-fajta laborban voltunk vegyszerekkel és sugárzó anyagokkal is. Annyira nem veszélyes, ha betartod a szabályokat, és odafigyelsz. Ne tüdőzd le a kloroformot, meg ne idd meg a metanolt, meg ilyenek. Amúgy is vannak védőeszközök. Pl. szemüveg. Akkor neked nem fröccsen a szemedbe a tömény kénsav (főleg, ha helyesen hígítod, tehát savat öntesza vízhez, nem pedig fordítva), se a petroléteres kapszaicin, amit az erőspaprikából vontál ki.
Az igaz, hogy szórnak rendesen, de az alapokat az elején megtanítják, aminek nincs sok értelme, de nagyon-nagyon jól lehet rá építeni, és megalapozni a tudást.
A gyárakban dimenziókkal szigorúbbak az előírások, és a körülmények is klasszisokkal jobbak. Meg mire odakerülsz, már van némi rutinod a labormunkából. Voltak ilyen esetek régen, hogy kihullott a lányok haja mert a szteroid-részlegen melóztak, de mostanra, ez sokkal ritkább (bár előfordulhat). Viszont hallottam még most is egy folyamatról, ahol még mindig nagy a kockázat, sok ember betegszik meg, de az ilyen munkák nem gyakoriak.
Alapjába véve, ha észnél vagy, nem valószínű, hogy történne valami, bár az ördög sosem alszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!