Gimibe megyek énis, hogyan kéne jól beilleszkedni?
Ha már megismernek általában megkedvelnek az emberek, na de az ismerkedést sehogysem tudom elkezdeni. Miket kérdezzek, mit meséljek magamról? Ez mindig probléma nálam, most meg főleg.
Sok ilyen kérdést, cikket olvastam már, de mégis várom a segítségeteket! Tudom széles mosoly, bármi, ami eszembe jut... de semmi nem ut eszembe! Nálam szerintem nem az önbizalommal, a bátorsággal vannak problémák...
Lesz verébtábor, pár embert felvehetek msnre is, de nem tudom mit kellene mondani.

rajtad kívül az osztályodba még 20-30an fognak ezzel a problémával küszködni.
Leültök, tanár fog először beszélni, aztán akarva akaratlanul elkezdődik a társalgás az oszttársaiddal :P
Nemkell parázni, lesznek szimpibb emberek, kevésbé szimpibbek, fogod látni hogyha vevők arra h megismerjenek :)

Jaja! Ha kérdezel valamit, és még kíváncsi is vagy a válaszra (megvárod a TELJES választ), akkor azt nagyon értékeli minden ember! Nem kell túlságosan, görcsösen erőltetni a beszélgetést, mert az kialakul magától, először a padtársaddal, majd az előtted/mögötted ülőkkel, szomszéd padokkal, végül eljutsz oda, hogy mindenkivel tudsz legalább alapszinten beszélgetni, ha esetleg egymás mellett utaztok a buszon/villamoson, és nem csendben ültök egymás mellett.
Azt, hogy miket kell mondani? Hát, az első napokban hetekben, nagyon aktuális téma, hogy honnan jöttél, hol laksz, család, barátok, iskolai/kirándulási történetek. Többi jön magától. Akkor beszélj magadról, ha kérdeznek. Fognak, mert kíváncsiak rád =).
Ja! Ha bemész a terembe, egy "sziasztok!" köszönést eressz el, és próbálj kicsit szétnézni, magadban azt gondolva, hogy "osszátok szét" =). Nem kerül semmibe ez a gesztus! Sokan úgy mennek be első nap/héten a terembe, hogy egyáltalán nem köszönnek. Nagyon pozitív benyomást tudsz kelteni ezzel!
Még egyetemen is rengetegen kussban mennek be az előadásra/vizsgákra az előadókba (mondván nem ismerek sok embert), pedig tényleg nem kerül semmibe, hogy bemegy, és köszön az ember. Persze egyetemen nem kell ordítani, hogy "sziasztok!" =), hülyén is venné ki magát, de aki hallja, az visszaköszön =). Ha ismer azért, ha nem meg azért mert köszöntem =).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!