Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyha ide megyek át akkor...

Hogyha ide megyek át akkor majd később mehetek egyetemre? 15/L

Figyelt kérdés

[link]

Ebbe a suliba szeretnék járni, de mivel lány vagyok, és szeretnék később fősulira, egyetemre járni, ezért ez az osztály felelne meg legjobban. Nem tervezem, hogy kozmetikus leszek, de itt így hirdetik, hogy humán szakterület, tehát akkor ez mit jelent? Letehetek majd emelt szintű érettségit és továbbmehetek felsőoktatásba ? A kozmetikai szakképesítést meg figyelembe sem kell vennem? Kérlek, segítsetek! Ha találtok olyan tagozatot, a honlapon, amivel tovább tudnék később menni teljesen más irányba, tehát nem kell fodrásznak vagy kozmetikusnak mennem, akkor is nyugodtan szóljatok :) Csak nekem nem teljesen világos ez az egész.

itt vannak a tagozatok/képzések leírásai:

[link] palyavalasztas/8_oszt_vegz.pdf

2011. szept. 23. 14:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetemi jelentkezés szempontjából teljesen mindegy, hol végezted el a középiskolát és szereztél-e szakmát. Az számít, hogy letetted-e az érettségit. Szóval emiatt ne fájjon a fejed.

Emelt szintű érettségit is bárhol tehetsz. Annyiban lesz nehezebb dolgod egy szakiskolában, hogy általában nem veszik olyan komolyan a közismereti tárgyakat, így ha valamiből emeltezni szeretnél, akkor külön meg kell kérned tanárod, hogy segítsen a felkészülésben.

2011. szept. 23. 14:58
 2/14 A kérdező kommentje:
Értem:) Akkor megnyugodtam. xD
2011. szept. 23. 15:02
 3/14 anonim ***** válasza:
44%

Jaj, ne!! Eszedbe ne jusson!

A szakközépiskolások számára másféle tankönyv készül minden tantárgyból! Matekból, töriből, fizikából, irodalomból, tényleg mindenből.

Az elején mindegyiknek fel is van tüntetve, hogy egyik a gimnáziumok, másik a szakközépiskolák számára készült.

Csökkentett a tananyag, értelemszerűen.

2011. szept. 23. 15:05
 4/14 A kérdező kommentje:
És az baj, hogy más a tk? Nagyon rossz a mostani sulimban és mindenképp át szeretnék menni, de nem szándékozok kozmetikus lenni, majd tovább szeretnék lépni.
2011. szept. 23. 15:13
 5/14 anonim ***** válasza:
44%

Hát, már hogyne lenne baj!

A gimnazisták sokkal többet fognak tudni minden tárgyból, hogyan is tanulhatnád meg a kibővített anyagot, ha nem tartalmazza a könyv, amiből tanulsz.

2011. szept. 23. 15:18
 6/14 A kérdező kommentje:
Tehát nem fognak felvenni fősulira??
2011. szept. 23. 15:19
 7/14 anonim ***** válasza:
61%

Attól függ, milyen szakra szeretnél menni. Minél népszerűbbre, annál magasabb a ponthatár, annál jobb érettségit kell írnod. Nyilván egy átlagos főiskolai szakra elég egy szakközépiskolai tanulmányokkal letett 3-as 4-es érettségi, azonban egy bő 420 pont feletti szakhoz már elég jó eredmények kellenek, amit egy jó gimnáziumban könnyűszerrel el lehet érni.

Természetesen van átjárás a dolgok között, szakközépiskolából is sokan mennek egyetemre, illetve egy jó gimnázium sem garancia semmire, de azért egy 99%-os továbbtanulási mutatókkal rendelkező gimnáziumból jobb eséllyel indulnál ;)

2011. szept. 23. 15:57
 8/14 A kérdező kommentje:
Majd jól tanulok az új suliban :) Most gimnáziumban vagyok, de szörnyen érzem magam a társaság, meg a körülmények miatt. Nulladikban vagyok most, mert nyelvi előkészítős az osztály, de valami borzalmas !!! Nem bírom ki ott 5 évig, szóval ezt az évet még megcsinálom aztán megyek át másik suliba.
2011. szept. 23. 16:01
 9/14 anonim ***** válasza:

Hacsak nem ismersz embereket akikről tudod, hogy ők jó egyetemen/fősulin végeztek azután, hogy oda jártak nem ajánlom. Tapasztalatból beszélek, mert én sajnos 9. osztály után költözés miatt kerültem szarabb suliba (év közben nem akartak átvenni normálisabb gimik, csak úgy ha majd következő évben újra kezdem náluk...) és talán még az is jobban megérte volna.

Az addig oké, hogy érettségid nem lesz rossz mert az könnyű és szarabb suliból és szép pontszámokat el lehet érni. De a gond ott jön, hogy a te tudásod messze nem lesz akkora mint egy szakosított gimiből, szóval pl. ha orvos akarsz lenni akkor egy biosz-kémia szakos gimi nélkül se lehetetlen de hatalmas előny.

Persze vannak különbségek gimi-gimi, szakközép-szakközép valamint akár gimi-szakközép között is. Szóval vannak jók-rosszak mindből de az esetek többségében a gimi erősebb. Szóval jól gondold meg hova mész el.

2011. szept. 23. 18:48
 10/14 anonim ***** válasza:
45%
ez a világ legnagyobb hülyesége, én szakközépbe járok, idén érettségizek, igen, az nem igaz, hogy más könyveink lennének, ugyanolyan könyveink vannak mint egy gimnáziumos diáknak, ugyanolyan eséllyel indulunk mint egy gimnáziumos, sőt, nekünk azért könnyebb, mert ha adott szakirányból megyünk tovább felsőoktatásba, ott az első év szinte lazulás (lsd: közgáz)
2011. szept. 23. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!