Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik ELTE kollégiumot...

Melyik ELTE kollégiumot ajánljátok? Személyes véleményt írjatok ha van.

Figyelt kérdés

A nagytétényi az amit nem rég adtak át úgy hallottam, az a legmodernebb. Még a Kőrösi Csoma Sándor Koleszt hallottam h dicsérik. Valószínű megpróbálom az egyik szakkollégiumot, de ha nem sikerül, akkor ugye marad a sima és nem igazán tudom h mi alapján dől el az h melyikbe kerülök. Az érettségit nézik? Gondolom az sokat számít h hol lakom. Én angol-tori szakos tanárnak megyek, a pontszám valószínű elég lesz. Aki esetleg szintén tanáris melyikben lakik?

Előre is köszi a válaszokat.

18/L

2019. júl. 1. 14:40
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Szia! Másodéves vagyok, kollégista sosem voltam, de elmondom azt, amit a többi hallgatótól hallottam.

A Kőrösi a legjobb, de a legdrágább is (15320 ft/hó). Viszont Budán van, a 4-6 vonalával közelíthető meg.

A Vezér úti (VUK) nem valami igényes, és sokan vagytok kis szobában.

Gólyáknál az érettségi számít, így tudnak titeket besorolni+anyagi helyzet, stbstb..

2019. júl. 3. 19:39
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Kitűnő lett a bizim, de csak egy 90%-os, 3 80% feletti és egy 63%(emelt). Jöhetnek még válaszok.
2019. júl. 3. 20:02
 3/10 anonim ***** válasza:
74%

A nagytétényi attól függ milyen messze van az egyetem, a belvárostól nagyon rossz mindennap bejárni.

Az Ajtósi, a masik zuglói es a Kőrösi az amiket jónak mondanak, bar nalunk szamit hogy tudjunk egyedül lenni es tanulni, a szakkoleszba meg nagyon nehez bekerülni, igy nekunk lehet mas a fontos mint masik karoknak.

Elsőben csak a szociális hátteret nézik kolesznál, sem a bizit, sem hogy milyen messze laksz nem szamit.

2019. júl. 4. 23:05
 4/10 A kérdező kommentje:

Szakkoleszba ennyire nehéz bejutni? Jaj...

Na mindegy, köszi. Azt néztem, hogy a nagytétényi busszal nem vészes.

2019. júl. 5. 00:23
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
KCSSK, csakis! Fájó szívvel búcsúztam tőle 3 év után.
2019. júl. 5. 00:51
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
A Bibóba nehéz (jogi szakkolesz) mert hatalmas a túljelentkezés de a többi karét nem tudom sajnos :(
2019. júl. 5. 09:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Elso vagyok

En az egyik szakkolit ismerem, az Illyest, oda minden felevben hirdetnek felvetelt, de nehez bekerulni, es bent maradni is kemeny.

Azt hallottam, hogy bizonyos temak kozul valasztasz, es esszet kell rola irni, van szobeli is, es ezeket mind, kulonbozo szempontok szerint ertekelik. De az esszet ne ugy kepzeld el, hogy "A kedvenc nyaralasom" temak vannak, hanem eleg elgondolkodtato, szeleskoru latoszoget igenylo temak.

A bennmaradas feltetele, hogy ott is teljesits orakat (igen, szakkolis orak is vannak, amikbol bizonyos szamut teljesitened kell).

En nem igazan ertem, meg vagyok kavaroxva a tanari szakosokkal, ti a BTK-hoz tartoztok? Vagy melyik karhoz?

2019. júl. 5. 10:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Angol tprivel a btkn van, en a KUKba kerultem elso evben ugy hogy meg se jeloltem, nyugi leszarjak a sorrendet
2019. júl. 5. 13:40
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a KCSSK-ban lakom, a legjobb kollégium talán nem csak az ELTE-n, de az országban is, amellett,hogy kis hazánkban a legnagyobb.

Én nagyon elégedett vagyok fele,főleg, hogy fel van újítva. Sterilnek mondják, de nem az, egyszerűen igényes és tiszta. Nehéz bekerülni, de még várólistáról sem lehetetlen. Talán a 3 fős szobák jobbak is, mint a két fő által lakottak, egyrészt, mert van külön WC és fürdő csak a ti szobátokból nyílóan, másrészt kb. 25 m2 alapterületűek, tehát garantáltan nem zavarjátok egymást. A kétfős szobáknál két szoba használ egy fürdőszobát, ami kizárólag abból a két szobából nyílik, szinte ugyanaz.

Nem 15320 Ft havonta,hanem 18320, mert a fejlesztési díjjal (3000 Ft) együtt fizeted.

Gyönyörű, zöld terület Buda egyik legjobb részén, igazi kertvárosi hangulat a dombos Dayka Gábor utcában. Arra számíts, hogy normális bolt gyalogos távolságban nincs, az 5 percnyire lévő Kányakapu CBA szerintem elég drága szűk választékkal.

Aki az ADK-t jó kollégiumnnak mondja,azt szívesen beviszem oda az egyik kedves barátnőmékhez...Elképesztő, hogy még nem került normális fejlesztésre eddig.

Ami még jó,az a Nagytétényi, mert gyönyörű,szó szerint úgy néz ki felújítva belülről, mint egy jobb hotel, ajánlanám, ha nem 1 óra lenne bejutni a városba.

BTK-sként egyértelműen a Kőrösit ajánlanám.

2019. júl. 6. 22:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A sima koleszok közül a Kőrösit jelololm elsőnek. Nekem is nagyon szimpi. A nagytétényi is modern meg tényleg olyan, mint egy hotel, ismerősöm lakott ott. Én is a BTK-hoz fogok tartozni, meg a PPK-n lesz még oram.
2019. júl. 7. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!