Csak én tartom igazságtalannak, hogy akik 2005 előtt
érettségiztek, és ötöst kaptak azok automatikusan 100
pontot kapnak?
Figyelt kérdés
Elnézést mindenkitől,akire igaz,az előbbi kérdésem,nem őket szeretném bántani,hiszen tudom,hogy erről nem ők tehetnek.
Csak feltételezzük pl.,hogy egy 2005 előtt érettségizett embernek 80%-os lett az érettségije,nekem meg mondjuk 90%.Őt mégis előbb felveszik,hiszen ő 100 pontot kap,míg án csak 90-et.Nektek mi erről a véleményetek?
Ez nem igazságos, de mivel a régi rendszerben elért pontszámokat nem tartják nyilván, csak az osztályzatokat, ezért nem lehet másképp megcsinálni. Az élet sajnos ilyen, nem lehet mindig igazságosan megoldani a dolgokat. Viszont a másik irányban meg az is igazságtalan, hogy én a régi (nem kétszintű) rendszerben egy központi érettségi-felvételi vizsgát tettem, ami nehézségben kb. a mai emelt szintnek felelt meg, és mégis középszintűnek számítanák csak be. Valószínűleg azért, mert ez sincs benne a bizonyítványomban, habár a nem selejtezhető érettségi anyakönyvből kiderül, csak éppen azt már macerás volna ellenőrizni. Tehát mindenki prüszkölhet.
2010. júl. 9. 18:09
12/15 anonim válasza:
Első: Itt vmi marhára sántít. Egy felvételi tárggyal nem lehet bejutni orvosira. Kötelező a biológia mellett vagy a kémia vagy a fizika. Olyan nincs, hogy csak az egyikből van és bejut.
2010. júl. 9. 22:20
13/15 anonim válasza:
Azoknál van így, akik 95 előtt érettségiztek. Akárhová felvételiznek, ha csak egy tárgyuk van akkor azt nézik, pl. ttk-ra is kötelező az alábbiak közül kettőt választani, matek vagy fizika vagy kémia vagy biológia, aki 95 érettségizett elég 1-et hiába, van itt is ott a kötelező szó, mert miért is lenne szarabb képzés az orvosinál, itt is elég 1, hozzánk is jöttek így.
2010. júl. 10. 08:29
14/15 anonim válasza:
Kijavítanám akkor elég 1, ha ezek közül 1ből érettségizett anno, matek sanszos, orvosinál biosz vagy kémia vagy fizika, ha egyikből se megszívta, mert neki is kettőből kell, de ha van 1 amiből tudnak pontokat számítani, akkor nekik elég az az 1
2010. júl. 10. 08:30
15/15 anonim válasza:
A régi rendszerű központi érettségi-felvételik nem számítanak emelt szintű érettséginek, tehát ha majd felvételizni akarnak, akkor egy emelt szintű vizsgát is le kell tenniük, így viszont elvész az előnyük egy része.
A diszlexiáért nyugodtan adjanak annyi pontot, mint a nyelvvizsgáért. Te megcsinálod az érettségi mellé a nyelvvizsgát; a diszlexiás ugyanezt nem tudja megtenni, mert az erősebb idegen nyelvén meg sem tud szólalni. A nyelvi érettségi és a nyelvvizsga egyike fölösleges, ebben egyetértek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!