Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak én tartom igazságtalannak...

Csak én tartom igazságtalannak, hogy akik 2005 előtt érettségiztek, és ötöst kaptak azok automatikusan 100 pontot kapnak?

Figyelt kérdés

Elnézést mindenkitől,akire igaz,az előbbi kérdésem,nem őket szeretném bántani,hiszen tudom,hogy erről nem ők tehetnek.

Csak feltételezzük pl.,hogy egy 2005 előtt érettségizett embernek 80%-os lett az érettségije,nekem meg mondjuk 90%.Őt mégis előbb felveszik,hiszen ő 100 pontot kap,míg án csak 90-et.Nektek mi erről a véleményetek?

2010. júl. 9. 15:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nekem tavaly úgy jutott be az orvosira egy ismerősöm(akkor még nem volt kötelező emelt), hogy anno estin érettségizett, és a tanár mindenkinek ötöst adott, ő is alig makogott valamit, na de ő megnégyszerezhette a pontját, mert ha nincs még egy felvételi tárgya, akkor ezt négyszerezve számítják duplázás esetén, az 400pont+csinált egy középfokú nyelvvizsgát, amúgy kb nulla tudással jutott be lényegében.

Én eltörölném az összes hozott pontot, csak 2 felvételi tárgy számítson és azt ne lehessen a saját suliba csinálni.

2010. júl. 9. 15:37
 2/15 anonim ***** válasza:

Orvosira mindig is csak felvételivel lehetett bejutni... nem minden szakra lehet ponttal.

Kérdező: amúgy igazad van (én 2004-ben érettségiztem, de eszembe nem lenne újra jelentkezni valahová, elég az az egy ahová akkor felvettek), de amúgy alapból igazságtalan a rendszer, már szociális alapon, cigányságra, sport eredményre is adnak pontot, ami szintén nem fair.

2010. júl. 9. 15:42
 3/15 anonim ***** válasza:

Utolsó, rosszul tudod...

Mivel egységes a felvételi rendszer, az orvosi se különbözik a többi egyetemtől. Erre az ismerősöm az élő példa.

2010. júl. 9. 15:45
 4/15 anonim ***** válasza:
cigányságra meg továbbra sem adnak pontot.
2010. júl. 9. 15:51
 5/15 anonim ***** válasza:
Nemcsak te tartod igazságtalannak, de szerencsére, már egyre kevesebb az ilyen, aki akkor érettségizett és most akar továbbtanulni. Igazad van, mert lehet vki épphogy megírta akkor 60%-ra, más most 78-ra és mégis az kap több pontot:S
2010. júl. 9. 15:52
 6/15 anonim ***** válasza:
48%

Jó, nem konkrétan így van, hogy cigány, de pl ha valamelyik (vagy mind2?) szülő max. 8 általánost végzett... stb. (pláne nem értem ezért miért lenne okosabb a gyerek??????)

Valamint diszlexiáért is annyi jár, mint egy nyelvvizsgáért... hát elég szomorú.

2010. júl. 9. 15:54
 7/15 anonim ***** válasza:
Én azt is igazságtalanságnak tartom, hogy eltörölték azt, h akinek meg van a középfokúja, annak nem kell érettségiznie a nyelvből..mivel sztem a középfokú nehezebb, mint a sima középszintű érettségi
2010. júl. 9. 15:59
 8/15 anonim ***** válasza:
Utolsó, így van, de akkor se biztos, hogy meg tudná 100%ra írni, már pedig annyit kaptak érte régen, és az nagyon igazságtalan volt, kapjanak 90%ot, ha nem tetszik írják újra, 100%ot középszinten se egyszerű összehozni, már csak a hibalehetőségek miatt is, figyelmetlen vagy stb, arról nem is beszélve, hogy 1-2szó ott is lehet, amit nem értesz, 1-2pontot veszítesz, az duplázásnál már 2-4 pont, tehát 2-4% és azért nem mind1...
2010. júl. 9. 16:01
 9/15 anonim ***** válasza:
Ez a rendszer úgy xar ahogy van! Lényeg, hogy már nem igen fognak felvételizni a 2005 előtt érettségizettek.
2010. júl. 9. 16:05
 10/15 anonim ***** válasza:
2005 előtt még jóval nehezebb volt az érettségi, ezt tegyük hozzá.
2010. júl. 9. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!