Csak én tartom igazságtalannak, hogy akik 2005 előtt érettségiztek, és ötöst kaptak azok automatikusan 100 pontot kapnak?
Elnézést mindenkitől,akire igaz,az előbbi kérdésem,nem őket szeretném bántani,hiszen tudom,hogy erről nem ők tehetnek.
Csak feltételezzük pl.,hogy egy 2005 előtt érettségizett embernek 80%-os lett az érettségije,nekem meg mondjuk 90%.Őt mégis előbb felveszik,hiszen ő 100 pontot kap,míg án csak 90-et.Nektek mi erről a véleményetek?
Nekem tavaly úgy jutott be az orvosira egy ismerősöm(akkor még nem volt kötelező emelt), hogy anno estin érettségizett, és a tanár mindenkinek ötöst adott, ő is alig makogott valamit, na de ő megnégyszerezhette a pontját, mert ha nincs még egy felvételi tárgya, akkor ezt négyszerezve számítják duplázás esetén, az 400pont+csinált egy középfokú nyelvvizsgát, amúgy kb nulla tudással jutott be lényegében.
Én eltörölném az összes hozott pontot, csak 2 felvételi tárgy számítson és azt ne lehessen a saját suliba csinálni.
Orvosira mindig is csak felvételivel lehetett bejutni... nem minden szakra lehet ponttal.
Kérdező: amúgy igazad van (én 2004-ben érettségiztem, de eszembe nem lenne újra jelentkezni valahová, elég az az egy ahová akkor felvettek), de amúgy alapból igazságtalan a rendszer, már szociális alapon, cigányságra, sport eredményre is adnak pontot, ami szintén nem fair.
Utolsó, rosszul tudod...
Mivel egységes a felvételi rendszer, az orvosi se különbözik a többi egyetemtől. Erre az ismerősöm az élő példa.
Jó, nem konkrétan így van, hogy cigány, de pl ha valamelyik (vagy mind2?) szülő max. 8 általánost végzett... stb. (pláne nem értem ezért miért lenne okosabb a gyerek??????)
Valamint diszlexiáért is annyi jár, mint egy nyelvvizsgáért... hát elég szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!