Ovikban oktatni kellene a gyerekeknek hogy ne érjenek hozzá az őzgidákhoz, ne vigyék haza, hátha eljut a szüleikhez is az infó nem?
Az a baj szerintem, hogy aki egy ennyire nyilvánvaló dolgot nem fog fel, annak hiába mondja a gyereke.
Sok mindent lehetne oktatni az óvodákban, csak pl pont ezek nem feltétlen a pedagógusok dolga. Inkább a szülőé. De manapság olyan alapvető dolgok sincsenek sokszor átadva, hogy nem hagyjuk szét a kutyasz@rt, meg nem dobálunk kővel madarat ( ezek most csak hirtelen jött egyszerű példák) akkor addig mit várunk.
Azért azt nem hiszem hogy őzgidát visz ház haza egy ovis.
Egyébként meg nem, a szülő feladata elsősorban! Ha te mint anya elmondtad neki akkor ha értelmes a gyereked, nem fog ágakat letörni. Nem kell mindent a pedagógusoktól várni ám, az otthoni nevelés a legfontosabb.
A legtöbb szülő/gyerek azt sem tudja, hogy mi az az őzgida, így azért az sem túl gyakori, hogy hazavisznek egyet.
Szerintem alapvetően a szülő dolga ezt megtanítani.
Véleményem szerint manapság könnyen ráfogjuk alapvető dolgokra, hogy tanítsa meg az óvónő, tanító, tanár. Nemrégiben olvastam egy felháborodott szülő írását, aki nehezményezte, hogy miért neki kell a menstruációról beszélni, mit képzel az iskola, majd tán még a szülőnek kell a szexről is beszélni...
Ezt hasonlónak érzem, ne vegyük már ki a szülő kezéből az irányítást. Legyen neki is dolga, feladata.
Ez hogy merült fel? Valami friss hír, amiről lemaradtam?
Nálunk nem túl gyakoriak a város közepén az őzgidák, így nyilván fel se merül a téma, hogy "ne vidd haza".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!