Sokkal nehezebb a beszokas az oviba azoknak a gyerekeknek, akik nem voltak elotte bolcsisek?
A lányom nem volt bölcsis, a 3. születésnapja után 2 nappal kezdett október végén, azaz egy összeszokott csoportba került, de semmi gond nem volt. 2x 2 órát voltam vele benn még szeptemberben, de akkor is csak egy padról figyeltem. Az első hivatalos napon már egyedül volt.
Kissé félszeg, így igazán barátkozni csak az év második felében kezdett, de addig is jól érezte magát. Szöszmötölt és figyelte a többieket.
Ugyan! Én falun jártam oviba, nem volt bölcsi, mindekni oviba került rögtön. Megbirkóztunk vele gond nélkül, pedig nem két gyerekről van szó.
Lehet, simábban megy bölcsi után, de azért a többi gyereknek is megy.
A többségnek nehezebb, de eleve nem javaslom a bölcsődét, utóbbi csak a munkába járó szülők miatt van.
Nem javaslom amiatt se a bölcsődébe járatást, hogy aztán oviba könnyebben beszokjon, mert több a hátránya ennek, mint ezen előnye. Munkahelyi tapasztalatból írom.
óvónőként azt tapasztalom,hogy kicsit igen.anyukaként viszont úgy felkészitettem a gyerekeimet a közösségre,hogy a 3.nap már ott is aludtak a bölcsiben-oviban.
jó,ha gyakran belátogat a kicsi-akár a nagyobb tesót hozza,akár máshogy,igy szokja a közeget-és akkor talán a beszoktatás is zökkenőmentesebb lesz.
Szerintem leginkább a gyerek egyéniségétől, aztán az ovi hangulatától (óvónők, dadusok hozzáállása, figyelme) és a szülői háttértől függ.
Nekem egyik gyerekem sem volt bölcsis. Oviban a legnagyobb merev és kimért volt, a középső hetekig sírt, a kicsi önszántából ment a 3. szülinapja előtt és az első perctől élvezte/élvezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!