Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Átjelentkezés másik egyetemre?...

Átjelentkezés másik egyetemre? (Jogász szak)

Figyelt kérdés

A Pázmányra szeretnék átjelentkezni, a tavaszi félévet követően. A kritériumoknak egy kivételével(?) sikerül megfelelnem: meg lesz a 60 kreditem, és mind a két félévnek a 3,51-es átlaga. (Első félév 4,1-es halmozott súlyozott átlag, a második félév is 4 egész felett lesz)

Viszont van egy kritérium- "vizsgajegyei között nincs 4 vagy több tárgyból kijavítatlan elégtelen" - volt egy bukott tárgyam, amit most a tavaszi vizsgaidőszakban sikerült teljesítenem, csak a tárgy 2 része hiányzik.

Az volna a kérdésem, hogy ezzel az "eredménnyel" van-e értelme egyáltalán az átjelentkezésen gondolkodni, vagy felesleges? Mennyiben befolyásolhatja ez az átjelentkezésemet?

Esetleg volt itt olyan, akit így vettek át? Hányan szoktak átjelentkezéssel bekerülni? (Az orvosi egyetemeken tudom, hogy sok az átjelentkezés, ezért gondoltam, hogy még talán lehet esélyem.) Az átlag vagy a tárgyak fontosabbak (abból a szempontból, hogy hiányzik egy tárgyam)? Mekkora lehet annak az esélye hogy átvesznek?

Köszönöm a válaszokat!

2019. jún. 17. 10:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Honnan akarsz átjelentkezni?
2019. jún. 17. 12:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Miért fontos hogy honnan akarok átjelentkezni?
2019. jún. 18. 08:55
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
mert vidékről városba mész ott csomó tárgyat nem fogadnak el és az esetek többségében nem vesznek át senkit.
2019. jún. 18. 10:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Erről eddig nem is hallottam. De nem vidékről akarok átjelentkezni, hanem egy budapesti egyetemről.
2019. jún. 18. 10:51
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Nekem több ismerősöm ment át ELTE-ről Pázmányra, neki elismerték a tárgyakat egyedül az ilyen speciális tárgyakat mint kánonjog kellett megcsinálnia, egyébként könnyen átvették. Kreditelismertetést kell kérni.
2019. jún. 20. 12:00
 6/9 anonim ***** válasza:
35%
karoliii
2019. jún. 20. 23:29
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
Függ attól hogy honnan jossz, mert egy vidéki egyetemről siman mondhatják hogy köszönjük, nincs meg a feltétel egy része, míg az ELTEről röhögve atvesznek igy is, főleg ilyen átlaggal. Amit nem is értenék hogy így miert mennél át, szoval feltételezzük hogy nem onnan, akkor meg marad a Károli.
2019. jún. 23. 12:22
 8/9 anonim ***** válasza:
77%
Amugy most hogy ujra lattam a kérdést rájöttem hogy félreértelmeztük, mert a megfogalmazás szerint 4 (vagy több) db tárgyból kellene hogy legyen nem kijavított egyesed, neked meg egy van, szoval minden kritériumnak megfelelsz :)
2019. júl. 10. 08:50
 9/9 anonim ***** válasza:
A Pázmány ez .... Egyetem:D XD nem fogsz tanulni ott semmit:O
2021. febr. 23. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!