Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha átjelentkezek egy másik...

Ha átjelentkezek egy másik egyetemre fizetnem kell?

Figyelt kérdés

3. éves osztatlan tanári szakos hallgató vagyok (matematika - testnevelés). Az évek során rájöttem, hogy matematika helyett inkább gyógytestneveléssel szeretnék foglalkozni. Sajnos az egyetemen, ahol hallgató vagyok nincs ilyen szakpár, így intézményt kellene váltanom.

Ha sikeresen átvesznek, akkor az eddig tanult féléveket vissza kell fizetnem? Újra kezdődik a számolása az államilag támogatott féléveimnek? A testnevelés szakos tárgyaimat be tudom számíttatni?

Átjelentkezésnél újra kell felvételiznem?

2018. dec. 23. 12:23
 1/2 anonim ***** válasza:
87%

"Ha sikeresen átvesznek, akkor az eddig tanult féléveket vissza kell fizetnem?"

Elvileg nem, de ennek mindenképpen érdeklődj utána a tanulmányi osztályon.

"Újra kezdődik a számolása az államilag támogatott féléveimnek?"

Nem, ugyaninnen folytatódik, hisz ugyanúgy bejártál, részt vettél az oktatáson.

"A testnevelés szakos tárgyaimat be tudom számíttatni?+

Jó eséllyel mindet, de az új suliba vinned kell majd az indexed és előfordulhat, hogy valamit nem fogadnak el, mert ott egyéni tanterv vonatkozik rá.

"Átjelentkezésnél újra kell felvételiznem?"

Igen, ha másik egyetemre mennél akkor újra kell felvételizned.

2018. dec. 23. 12:42
 2/2 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos, hogy jelentkezz most februárban újra!

Van lehetőség intézményváltásra, de olyankor általában az államilag finanszírozott státuszod elveszik és fizetősen kell folytatnod.

Kivéve ha újrajelentkezel most februárban abba az intézménybe ahol szeretnéd a gyógytestnevelést választani, majd mikor felvettek, akkor elmész az ottani TO-ra és megérdeklődöd a kreditelismerés helybéli procedúráját. :)

2018. dec. 25. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!