Milyen tapasztalatokat szereztetek kémia és biológia emelt szintű érettségin?
Én majd holnap megyek bioszból (kémiám az nincsen)
Egyik ismerősöm a mai bioszon olyat húzott hogy: vér,kétéltűek és halak
Ma voltam:)
A:ivari jellegek
a kerdesek viszont elegge a genetika fele mentek el, leginkabb arra terjedt ki hogy a ferfiak miert eselyesebbek bizonyos genetikai rendellenessegekre, ferfi nemi jellegek meghatarozasa ilyesmik.
B: dohanyzasrol volt szoveg+tablazatok, itt konkretan az osszes kerdesre ki lehetett szedni a valaszt a szovegbol es a tablazatokbol, hattertudast nemigen igenyelt.:)
bioszon voltam ma először kicsit megijedtem a tetelcimtol de aztán nem volt semmi gond vegulis:D
A, Albinizmus és színtévesztés
B, Vírusok, fehérvérsejtek, immunizálás
Sziasztok!
A tétel:
Populáció ökológiai szempontból vizsgálva; K és r stratégisták; heterozigóták arányának kiszámítása (Hardy-Weinberg törvény azt hiszem), ha 16 a homozigóta recesszív vagy valami ilyesmi volt az utolsó kérdés
B tétel:
Biológiai oxidáció
Kiindulási anyagok; termékek; alternatív út (erjedések); szállító koenzimek;citromsavciklus jellemzése
Hát még úgy általánosságban minden, én ennyire emlékszem belőlük. Tudom, utsó nap, de hátha valakinek még segít. :)
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!