2020-tól hogyan kerülhetek be az orvosira duplázással?
Figyelt kérdés
Tehát eddig ugye emelt biosz és emelt kémia/fizika kellett a bekerüléshez, viszont mivel 2020-tól kötelező lesz egy emelt érettségi, ezért arra gondolom nem kapunk 50 többletpontot. Szóval 3 emelt érettségit kell tennem, hogy biztosan bejussak? És persze egy nyelvvizsga.#egyetem #tanulás #biológia #kémia #érettségi #orvosi #Semmelweis #fizika #nyelvvizsga #felsőoktatás
2019. máj. 27. 11:42
1/10 dq válasza:
Emelt érettségiért 50 többletpont jár.
Duplázással úgy tudsz bekerülni, ha az érettségi százalékaid jobbak, mint az évvégi jegyeid. Szóval ha duplázásra hajtasz, érdemes lehet lerontani azokat.
2/10 A kérdező kommentje:
Az biztos, h az érettségi eredményeim jobbak lesznek, viszont ha kötelező lesz egy emelt érettségit tenni, hogy bekerüljünk a felsőoktatásba, akkor nem hiszem, hogy járna egy darab emelt érettségiért többletpont.
2019. máj. 27. 11:54
3/10 anonim válasza:
Senki nem tudja még, hogy hogy lesz.
4/10 anonim válasza:
Ha csinálsz még egy emelt Angolt mondjuk a kémia v fizika és a biosz mellé,akkor azzal letudhatod a középfokú nyelvvizsgát is és a három emeltet is. (Annyira szerintem nem vészes,60%ot kell elérni.)
5/10 anonim válasza:
Szia, valószínűleg sajnos igen. Azt tudom ajánlani, hogy ha teheted csinál egy előrehozott emelt nyelvi érettségit.
Sok sikert! 😊
6/10 anonim válasza:
50 többletpont eddig is csak akkor járt, ha az adott szakon elfogadták az a tárgyat. Pl. mérnöki szakokonra mondjuk emelt magyar vagy töri után nem jár. Szerintem ez ezután is így marad, szóval az orvosit valószínűleg nem értinti a változás.
7/10 anonim válasza:
Az emelt szint kötelezővé tétele olyan szakokon lehet releváns, ahol addig nem volt ilyen követelmény. Orvosin követelmény a két érettségi, ehhez nem fog jönni egy harmadik kötelező. Nyelvvizsgázni viszont kell.
Ha nem változtatnak a pontszámításon, akkor mindenki meg fogja kapni az emelt szintű érettségiért járó többletpontot. Ha igen, akkor akár el is törölhetik, vagy csak egyet nem vesznek figyelembe, de azt mindenkinél.
8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek! Nem lesz ez azért olyan nehéz, szerintem teljesíthető :)
2019. máj. 28. 15:29
10/10 A kérdező kommentje:
Oh koszonom! 😃
2019. júl. 27. 14:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!