Biológia emelt szintű érettségi, szóbeli részre hogyan készültök?
Szerintem simán elég az az egy oldal is
Ha belegondolsz egy tétel úgy épül fel hogy van A és B része
Az A részben pedig megvannak adva a kérdések is amire válaszolni kell, szóval ez azért nem ugyanaz mint pl magyar érettségin hogy akkor most a témáról beszélsz x időt
A B rész meg ugye szövegelemzés ugyancsak irányított kérdésekkel.
Az idő pedig nem olyan sok így nem is férne bele az hogy egyvalamiről olyan sokat beszélj szerintem :)
"99 tétel van"
Nincs tétel. A tételeket nem tudod. 99 témakör van ami mindent lefed. Tehát 1 témakörön belül lehet 1000 féle tétel is. Ezt majd ott tudod meg amikor kihúzod. Tehát igazából mindent tudni kell a 99 témakörön belül. Ha mindent tudsz nincs miért izgulni. Ha valamit nem tudsz, lehet olyan tétel lesz, amit nem tanultál meg. A könyvekben amúgy nincs benne minden. Az írásbelin is voltak olyan kérdések, amik a könyvekben nem voltak benne.....
Első válaszolónak köszönöm!
Második: Te akkor anno miből tanultál? :)
De azok még mindig nem témakörök...:D az a 99 azok maguk a tételcímek az A részhez
Amúgy, szerintetek ahhoz mi kellhet hogy ‘Cukorháztarzásunk’?🤔 most így hirtelen az inzulin, meg glükoneogenezis jut hozzá eszembe de esetleg valakinek más ötlet?
En Nagy Etelebol tanulok,ahogy eszre vettem az irasbeli elott is sok ember kezeben volt ez a konyv,en ebbol keszulok,az uj kovetelmeny rendszer szerint van kidolgozva,pdf formaban fent van a 130 biosz tetel,azt nehezebb reszeknel hozza olvasom.
99 temakor van. A teteleket nem tudni,vannak fent minthatetelek szobelire pl A tetelnek a szaporodas es egyedfejlodes,iranyitott kerdesek vannak pl 5-6 kerdes
Mi a mehlepeny mi a szerepe..?
Nem kell 3 oldalas esszet sem irni, 1 oldal boven eleg.
Alapbol 30 perced lesz a kidolgozasra es emellett ott a B tetel is ami szoveg ugyebar,es ott is lesznek kerdesek,van amit a szovegbol tudsz kiszedni,van ami hattertudast igenyel. :)
Nem tudom érdekel-e valakit, de ma voltam szóbelizni.
"A" tétel: Emberi betegségek és a genetika -> Down-szindróma(mi jellemző rá, kockázata, kimutatási lehetősége); sarlósejtes vérszegénység (jellemzői, számolás); fenil-ketonúria(számolás levezetéssel együtt); inzulint termelő baktérium(mi az eljárás? hogyan tud inzulint termelni?)
"B"tétel: Az élőlények és az energia -> élőlények táplálkozása szín-és energiaforrás szempontjából(ember, állat, ma élő növények, *-gal jelölt baktérium, cianobaktérium besorolása); bizonyítás volt a kékmoszatokról("mégis ők a legsikeresebbek.."); fotoszintézis (szakaszai, résztvevő molekulák és további sorsuk, szakaszok összefüggése).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!