Pontszámítás 2020?
Sziasztok, orvosira szeretnék jelentkezni jövőre. Már egy ideje keresgélem, hogy hogy lesznek jővőre a pontok, de nem találtam még konkrét választ. A kérdésem igazából az lenne, hogy most változni fognak a pontok jövőre, esetleg lejjebb mennek? Vagy akkor most 3 emeltet kell csinálnom (nyelvből még egyet)? Vagy szereznem kell egy felső fokú nyelvizsgát is a közép mellé és akkor kapok +40 pontot?
És jövőre hogy lesz a duplázás?
Hogy tudnám kimaxolni a plusz pontokat?
Előre is köszi a válaszokat.😊
Szia
engem is érint a téma (bár én 2021-ben fogok érettségizni), de nálunk se tudnak semmi konkrétat.
Olyanokat hallottam, hogy lejjebb megy a ponthatár mert különben senki se tudná elérni a 440/magasabb ponthatárt. Azonban drasztikus változás nem várható.
Viszont az szinte egészen biztos, hogy nyelvből vagy bármilyen más tárgyból tett emelt érettségiért nem fog pont járni mert azok nem felvételi tárgyak orvosira. Kivéve ha emelt biosz+kémia mellé még egy emelt fizikat is csinálnak a felvételizők. De ez nagyon valószínűtlen.
Köszi az eddigi válaszokat!
Hát igen az már tényleg elég durva lenne, ha három emelt kéne ahhoz hogy valaki orvos lehessen, főleg ilyen nehéz tantárgyakból...😅
Nem magától fog lemenni az a ponthatár, hanem azért, mert senki se fog biosz, kémia meg fizika emeltezni egyszerre mindháromból. A ponthatárt meg a legutolsóként bejutott pontszáma határozza meg.
Azt a veszett 50 pontot még lehet kompenzálni még egy középfokú nyelvvizsgával, és akkor 78 pluszpontot lehetne összeszedni. Szerintem a legtöbbeknek még a 2 nyelvvizsga is sok, így én el tudom képzelni, hogy a mostanihoz képest 40 pontos csökkenés is előfordulhat, de 20 a minimum. Viszont ez ne tévesszen meg senkit, bekerülni ugyanolyan nehéz lesz mint most.
Sziasztok! Szintèn orvosira kèszülök. A tèmàval kapcsolatban lenne kèrdèsem:
Mennyi többletpont szerezhető maximum az emelt szintű èrettsègikèrt?
Nekem van biológia , kèmia ès mellette magyar ( mindhàrom 5ös) . Èn úgy èrtelmeztem a törvèny leìràsàt, hogy emeltekkel maximum 50 többletpont szerezhető. Vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!