Pontszámítás 2020?

Figyelt kérdés

Sziasztok, orvosira szeretnék jelentkezni jövőre. Már egy ideje keresgélem, hogy hogy lesznek jővőre a pontok, de nem találtam még konkrét választ. A kérdésem igazából az lenne, hogy most változni fognak a pontok jövőre, esetleg lejjebb mennek? Vagy akkor most 3 emeltet kell csinálnom (nyelvből még egyet)? Vagy szereznem kell egy felső fokú nyelvizsgát is a közép mellé és akkor kapok +40 pontot?

És jövőre hogy lesz a duplázás?

Hogy tudnám kimaxolni a plusz pontokat?

Előre is köszi a válaszokat.😊

2019. máj. 27. 12:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem találtad meg a választ mert így konkrétan még senki se tudja.
2019. máj. 27. 12:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia

engem is érint a téma (bár én 2021-ben fogok érettségizni), de nálunk se tudnak semmi konkrétat.

Olyanokat hallottam, hogy lejjebb megy a ponthatár mert különben senki se tudná elérni a 440/magasabb ponthatárt. Azonban drasztikus változás nem várható.

Viszont az szinte egészen biztos, hogy nyelvből vagy bármilyen más tárgyból tett emelt érettségiért nem fog pont járni mert azok nem felvételi tárgyak orvosira. Kivéve ha emelt biosz+kémia mellé még egy emelt fizikat is csinálnak a felvételizők. De ez nagyon valószínűtlen.

2019. máj. 28. 19:53
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Hát igen az már tényleg elég durva lenne, ha három emelt kéne ahhoz hogy valaki orvos lehessen, főleg ilyen nehéz tantárgyakból...😅

2019. máj. 30. 22:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem magától fog lemenni az a ponthatár, hanem azért, mert senki se fog biosz, kémia meg fizika emeltezni egyszerre mindháromból. A ponthatárt meg a legutolsóként bejutott pontszáma határozza meg.

Azt a veszett 50 pontot még lehet kompenzálni még egy középfokú nyelvvizsgával, és akkor 78 pluszpontot lehetne összeszedni. Szerintem a legtöbbeknek még a 2 nyelvvizsga is sok, így én el tudom képzelni, hogy a mostanihoz képest 40 pontos csökkenés is előfordulhat, de 20 a minimum. Viszont ez ne tévesszen meg senkit, bekerülni ugyanolyan nehéz lesz mint most.

2019. máj. 31. 18:58
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
Nagyon jó kérdés. Én hatodéves vagyok orvosin, de pont a húgomat érinti ez a téma, mert ő is orvosira felvételizik 2020-ban. Nekünk viszonylag egyszerű volt a dolog, akkor vezették be azt, hogy kötelező a két emelt. Mivel ezt nem tudták előre a gimisek, a tanárok sem, volt is egy brutális ponthatárzuhanás még úgy is, hogy mindkét emeltre megadták az 50 pluszpontot. 400 alatt volt a ponthatár. Utána még 2 évig viszonylag alacsony maradt, utána emelkedett vissza, tükrözve azt, hogy a gimik jobban ráálltak az emelt kémiára. Az alapján, hogy orvosin akkor is járt az 50 pluszpont a 2. emeltért, miután kötelezővé tették, tehát a bejutás feltétele volt így is, úgy is, én arra hajlanék, hogy itt talán nem lesz változás amiatt, hogy más karokon bevezették a kötelező egyet, és ott nem adnak érte semmit. Orvosin régen is kötelező volt a biosz emelt, mégis járt érte pluszpont. Elvileg az első nyelvvizsgáért sem jár semmi plusz, tehát azzal sem lehetne semmit elérni. Ha ez más karokon (ahol minimumközeliek szoktak lenni a bejutási ponthatárok) így is lesz, semmi sem indokolja orvosin. Ha mégis annyira központi az egész, hogy elveszik az egyik emeltért járó 50 pluszpontot meg a nyelvvizsgapontot is, akkor komoly ponthatár-esés lesz, mert nem sokan fognak 3 emeltre és két nyelvvizsgára készülni gimiben. Emellett a 3. emelt is problémás lenne, mert miből? Ha mondjuk abból a nyelvből teszed, amiből nyelvvizsgáztál, eleve nem felvételi tárgy. Més szaktárgyból felkészülni meg...hát, az a fizika lenne a kémia meg a biosz mellett. Ezt és a B nyelvből való nyelvvizsgázást is kevesen fogják meglépni. A pontszerzésre így maradnak a versenyeredmények, de azokból nem szokott olyan sok lenni. Szóval ilyen esetben megint drasztikus zuhanás lesz, de ahogy az előttem válaszoló is írta, ez nem jelenti, hogy nem lesz nehéz a bekerülés, mert az csak a pluszpontok hiánya miatt lesz alacsony, az érettségiknek jól kell sikerülni ahhoz is.
2019. jún. 1. 13:19
 6/8 anonim ***** válasza:
2019. jún. 24. 23:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Szintèn orvosira kèszülök. A tèmàval kapcsolatban lenne kèrdèsem:

Mennyi többletpont szerezhető maximum az emelt szintű èrettsègikèrt?

Nekem van biológia , kèmia ès mellette magyar ( mindhàrom 5ös) . Èn úgy èrtelmeztem a törvèny leìràsàt, hogy emeltekkel maximum 50 többletpont szerezhető. Vagy?

2019. aug. 16. 10:25
 8/8 anonim ***** válasza:
az emeltekért valóban maximum 50 pont szerezhető akár mennyit is csinálsz :(
2019. szept. 6. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!