Egyetértetek, hogy az egyetemi tanároknak túlságosan is "szabad keze" van, amivel gyakran visszaélnek?
Véleményem szerint, az egyetemi tanárok nincsenek eléggé szabályozva.
Természetesen, nem lehet általánosítani.Hiszen vannak köztük nagyon rendesek,akik kiküldik a jegyzetet e-mailben, azoknak a hallgatóknak, akik nem tudtak réztvenni az előadáson.
Viszont, van a másik véglet, akinek a jegyzete sehol nem elérhető.Miért?"csak"
Vagy, ha más egyetemről átjön egy hallgató, ugyanarra a szakra és tantárgyat szeretne elismertetni, ahol a tananyag több, mint 75 százalékban megegyezik, ugyanis a törvény szerint kötelező elismerni a tárgyat, ha minimum 75 százalékban megegyezik.Miért nem ismeri el?"Csak"
Ha meg, az illető szólna a felettesének, dékánnak, akkor is a hallgató ütné meg a bokáját, mert a kedves tanár úr bosszút állna valamilyen módon.
A másik kedvencem volt egyetem alatt, az a vizsgára felkészülés.
A jobb tanárok megmondták, XY témából készülj, amihez használd a jegyzetet és az XY könyvet.
A rossz tanárok meg, azt mondták,itt van 3 könyv, készülj meg 890 oldalon keresztül, a 3 könyvből bármi lehet a vizsgában.
Sokkal erősebb kontroll,szabályozás kellene az egyetemi tanároknak,hogy ne tudjanak ennyire visszaélni.
Nos. A tanár nem látja, hogy hangrögzitést csinálsz. Elég kemény lenne, ha látná... akkor valszeg valami kutató laborba lenne kísérleti nyúl már.
Igenis a szemet tanárok ellen fel lehet lépni. Van rendőrség. Van ügyészség. Van bíróság. Ha törvényt sért például btkt. akkor igenis lehet jelenteni. Ha adatvedelmi törvényt sért ott a naih. Intézkedni fog. Ha polgári peres törvényt sért mehetsz polgári perre. Oktatási törvényt sért jelentheted az OHba és mehetsz polgári perre is...tapasztaltból írom. Mind a naih és mind a rendőrség és mind az ügyészség fog foglalkozni a dolgokkal, ha olyan jellegű. Csak sokan félnek és nem mernek.. De nem félni kell, hanem tenni.
"a többi válaszoló valószínűleg valamilyen kellemes kis büfészakra járt, de én pl a BME-n vagyok"
Én pl orvosira járok. Nem attól nem büfészak egy egyetem, hogy mindenféle állatot engednek szabályozás nélkül azt csinálni, amit akar a diákokkal.
"Kiskirályt játszik a tanszéken, visszaél a hatalmával"
Nálunk például pont egy ilyet rúgtak ki nemrég.
(#6 válaszoló voltam)
"Nálunk például pont egy ilyet rúgtak ki nemrég."
Nálunk is volt ilyen. Nem tanított semmit. Azt mondta szerezik a fizetős diákokat na pedig 99% bukás van. Mindig a táblához hívta az embereket. Az új anyagnál is. És ott kellett megoldani a dolgokat. Amivel amúgy nincs baj. Hogyha a táblánál vagy kint és feladatokat oldassz meg, de amikor olyanról van szó amit életedben nem láttál.." analízis 2 -ről van szó" az úgy elég gáz. Főleg az, hogy alázta azokat a hallgatókat akik kint voltak. Ki is hiányoztam akkor azt a tárgyat mert nem volt értelme. Na a következő félévben a tanár már nem volt az egyetemen... és nem 25 éves tanársegedrol volt szó, hanem sokkal idősebbről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!