Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetértetek, hogy az egyetemi...

Egyetértetek, hogy az egyetemi tanároknak túlságosan is "szabad keze" van, amivel gyakran visszaélnek?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint, az egyetemi tanárok nincsenek eléggé szabályozva.

Természetesen, nem lehet általánosítani.Hiszen vannak köztük nagyon rendesek,akik kiküldik a jegyzetet e-mailben, azoknak a hallgatóknak, akik nem tudtak réztvenni az előadáson.

Viszont, van a másik véglet, akinek a jegyzete sehol nem elérhető.Miért?"csak"

Vagy, ha más egyetemről átjön egy hallgató, ugyanarra a szakra és tantárgyat szeretne elismertetni, ahol a tananyag több, mint 75 százalékban megegyezik, ugyanis a törvény szerint kötelező elismerni a tárgyat, ha minimum 75 százalékban megegyezik.Miért nem ismeri el?"Csak"

Ha meg, az illető szólna a felettesének, dékánnak, akkor is a hallgató ütné meg a bokáját, mert a kedves tanár úr bosszút állna valamilyen módon.

A másik kedvencem volt egyetem alatt, az a vizsgára felkészülés.

A jobb tanárok megmondták, XY témából készülj, amihez használd a jegyzetet és az XY könyvet.

A rossz tanárok meg, azt mondták,itt van 3 könyv, készülj meg 890 oldalon keresztül, a 3 könyvből bármi lehet a vizsgában.

Sokkal erősebb kontroll,szabályozás kellene az egyetemi tanároknak,hogy ne tudjanak ennyire visszaélni.

2019. máj. 28. 14:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
33%
Én egyébként egyet értek veled, a többi válaszoló valószínűleg valamilyen kellemes kis büfészakra járt, de én pl a BME-n vagyok, és itt igencsak ki lehet fogni a gyökereket. Kiskirályt játszik a tanszéken, visszaél a hatalmával, kirugatni nem lehet, mert akkora tanár hiány van, hogy már más tanszékekről rángatnak oda egyébként teljesen más vegezttségű embereket, hogy hátha valamennyi konyítanak a tárgyhoz, tartson már gyakorlatot, azok meg előadáson nem győzik hegyezni a füleiket hogy miről is van szó. Az első adás diáit valóban nem kötelező nyílvánossá tenni, hanem emberi jószándék és alapvető gesztus a hallgatók felé, hiszen felnőttek vagyunk, meg tudjuk ítélni, hogy nekünk hasznos-e az előadás. A hivatalosan megjelölt jegyzet 2 db egyenként 500 oldalas könyv, egyébként tele hibás példával... Az utolsó válaszoló ötlete nagyon jó, annyira jó, hogy ennél.a tanárnál, akit fent említettem kiküldése jár érte. Konkrétan odajön az emberhez és elkezd ordítani vele, hogy ,,kolléga, maga mit csinál, álljon fel, menjen ki" mármint azzal, aki megpróbálja lefotózni a diát, vagy felvenni az órát. A telefonhoz nem szabad hozzányúlni, 2 órás előadás, se inni, se enni nem lehet, máskülönben az 500 fős előadóból kizavar, ha szerencséd van nem kérdezi meg a neved, de volt akinek elkérte a személyijét...ezek után valóban azt mondom, hogy szigorúbban kéne őket rendszabályozni, legyen korrekt jegyzet a félév anyagából, amit az oktató ír és azt is kéri számon, legyenek kidolgozott példák kiadva, gyakorlaton az oktató ne a hazásságairól meséljen hanem feladatokat oldjunk meg...
2019. máj. 30. 16:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Nos. A tanár nem látja, hogy hangrögzitést csinálsz. Elég kemény lenne, ha látná... akkor valszeg valami kutató laborba lenne kísérleti nyúl már.

Igenis a szemet tanárok ellen fel lehet lépni. Van rendőrség. Van ügyészség. Van bíróság. Ha törvényt sért például btkt. akkor igenis lehet jelenteni. Ha adatvedelmi törvényt sért ott a naih. Intézkedni fog. Ha polgári peres törvényt sért mehetsz polgári perre. Oktatási törvényt sért jelentheted az OHba és mehetsz polgári perre is...tapasztaltból írom. Mind a naih és mind a rendőrség és mind az ügyészség fog foglalkozni a dolgokkal, ha olyan jellegű. Csak sokan félnek és nem mernek.. De nem félni kell, hanem tenni.

2019. máj. 30. 23:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"a többi válaszoló valószínűleg valamilyen kellemes kis büfészakra járt, de én pl a BME-n vagyok"

Én pl orvosira járok. Nem attól nem büfészak egy egyetem, hogy mindenféle állatot engednek szabályozás nélkül azt csinálni, amit akar a diákokkal.

"Kiskirályt játszik a tanszéken, visszaél a hatalmával"

Nálunk például pont egy ilyet rúgtak ki nemrég.

(#6 válaszoló voltam)

2019. máj. 31. 07:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Nálunk például pont egy ilyet rúgtak ki nemrég."

Nálunk is volt ilyen. Nem tanított semmit. Azt mondta szerezik a fizetős diákokat na pedig 99% bukás van. Mindig a táblához hívta az embereket. Az új anyagnál is. És ott kellett megoldani a dolgokat. Amivel amúgy nincs baj. Hogyha a táblánál vagy kint és feladatokat oldassz meg, de amikor olyanról van szó amit életedben nem láttál.." analízis 2 -ről van szó" az úgy elég gáz. Főleg az, hogy alázta azokat a hallgatókat akik kint voltak. Ki is hiányoztam akkor azt a tárgyat mert nem volt értelme. Na a következő félévben a tanár már nem volt az egyetemen... és nem 25 éves tanársegedrol volt szó, hanem sokkal idősebbről.

2019. máj. 31. 07:49
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
#14-es, csak nem Dr. Nagy Attilának hívták?
2019. máj. 31. 09:32
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem. :). De ezek szerint sok ilyet rúgdosnak ki.
2019. máj. 31. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!