Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Történelem érettségi botrány,...

Történelem érettségi botrány, ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Azokhoz szól a kérdésem, akik esetleg jártasak ebben a témában. Biztos sokan hallottátok, hogy kiszivárogtak az esszé témái, feljelentést tett az Oktatási Hivatal. Ha esetleg úgy döntenek, hogy újra kell írni (mert volt már erre precedens), akkor mi lesz azokkal, akik idegennyelven írták? A feladatsor és az esszék különbözőek voltak. Van erre esetleg valamilyen törvény, hogy ilyenkor egységesen kell ismételni, vagy csak a magyar nyelvűt? (Még szó sincs újraírásról, csak hátha valakinek van ebben tapasztalata, esetleg a 2005-ös mateknál tudja hogy volt.)

2019. máj. 8. 16:32
 1/8 anonim válasza:
100%
Szia! En emelteztem, szoval nekem is teljesen mas volt az essze. Ha lesz valamilyen szankcio az szeritem csak a magyar nyelvu kozepre fog vonatkozni.
2019. máj. 8. 16:35
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
2005-ben úgy volt, hogy akiknek kellett a továbbtanuláshoz a matek, azokkal újraíratták, de akinek nem, azoknak a 12.-es év végi jegyét ismerték el érettségijegyként.
2019. máj. 8. 16:46
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, azt tudom, arra lennék kíváncsi, hogy azokkal mi történt, akik mondjuk idegennyelven írták a matekot. A feladatsor más, a józan ész azt diktálja, hogy akkor nem kell ismételni, csak jó lenne erről találni valami hivatalos dolgot is.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2019. máj. 8. 16:50
 4/8 anonim ***** válasza:
94%
Igen volt már ebből baj, és szerintem most is hasonló lesz. A húgom ebben érintett és eléggé ideges, utánajártunk pár ismerőst megkerestünk akik ilyen téren közel vannak a tűzhöz ugye tanárokról van szó, de ők sem tudnak még konkrétumot, ahogyan az egyik kollégám felesége aki érettségin vizsgabiztosként van beosztva őt tájékoztatják általában először hogy mik történnek, de még ő sem tud semmi pontosat. Addig nem is fog ameddig nem hoznak végleges döntést,
2019. máj. 8. 17:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor csak a magyar nyelven, középszinten érettségizőknek kell megismételni a vizsgát, de erre nincs konkrét jogszabály. Addig ne pánikolj, míg nem adnak ki hivatalos tájékoztatást.
2019. máj. 8. 17:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudjuk még mi lesz. Remélem jó a link 😅

[link]

2019. máj. 8. 17:33
 7/8 anonim ***** válasza:
39%
Nem fogják újraíratni azt, ami nem szivárgott ki. Senkinek nem érdeke.
2019. máj. 8. 18:45
 8/8 Anonnim0904 válasza:
71%
Ha tényleg annyira fontos lenne én csak az esszét iratnám újra mivel a tesz lap megoldásai nem kerültek ki de amúgy is szemétség mert nagyon sokan nem is tudtak róla.
2019. máj. 8. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!