Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit szóltok az érettségi...

Mit szóltok az érettségi botrányhoz?

Figyelt kérdés

[link]

Sosem értettem, hogy Magyarországon miért nem profi hangberendezéssel csinálják a nyelvi érettségiket , illetve a nyelvvizsgákat.

Amikor én nyelvvizsgáztam, akkor is egy vacak magnóval játszották le a feladatot.A csoport szinte egésze tippelt abban a feladatban, valaki jól, valakinek meg pehje volt.

2014. máj. 13. 19:35
 1/5 anonim ***** válasza:
64%
A valódi életben, éles nyelvi környezetben sem tiszta, lassú beszédet hallasz. Aki emelt szintre megy, nem kellene ilyenen fennakadnia.
2014. máj. 13. 19:54
 2/5 anonim ***** válasza:
65%
Meghallgattam, de én értettem amit mondott, pedig anno középszinten voltam. Ha egy filmet, sorozatot nézek, akkor is ugyanilyen a hang amikor egy teremben beszél a színész. Nem tudom miért sírnak. Ha meg gagyi a suli magnója akkor ott helyben kellett volna szólni és nem facebook-on uszítani az embereket. Anna a facebook-csoportnbak a nagy része nem is volt emelt angolon, csak a nyálukat verik.
2014. máj. 13. 19:58
 3/5 anonim ***** válasza:
55%

2-es elég nagyvonalúan elintézted ezt...nyilván nem ugyanarról a készülékről hallgattátok...ezt letudva annyit teszel hozzá hogy ott kell szólni? kis életszerűséget:egy vizsga közepén amikor percre ki van számolva mikor kapcsolják ki be a magnót meg hányszor SZABAD bejátszani szerinted majd megy ott a diskurzus hogy "ezt mégegyszer szeretném pár méterről közelebb ...óh én is...jaj ez így is rossz minőség ugorjunk át egyikünk a szertárba keresni egy magnót, míg találunk egy jobbat akkor a hercehurcával elpocsékolt időt utólag hozzáadjuk mint focimeccsen a 90 perc után szokták...." :-)

megjegyzem én 9 éve érettségiztem szal nem érint arra akarok célozni hogy az efféle szitu a gyakorlatban nem úgy zajlik mintahogy te itt nagystílűen előadod

2014. máj. 13. 22:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam hogy a diákoknak ott helyben fel kellett volta tennie a kezét hogy "please, meghallgathatnám újra?" hanem érettségi után jelezni a helyszínen hogy kifogásolják a magnó minőségét, panaszt tesznek, felsőbb szervek kivizsgálják. Nem vagyok hülye, tudom hogy ott helyben hogyan zajlik egy írásbeli hallgatásos része, tudom hogy közben nem lehet semmit sem tenni, max hangosítani a magnón.
2014. máj. 13. 22:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én továbbra is csak azt tudom hozzászólni, hogy nincs valódi botrány, csak botrányt kavarni akaró rosszul felkészült vizsgázók. Én is vizsgáztam, és nem nem vagyok perfekt angol, de teljesen normálisan érthető volt egy átlagos, régebbi típusú magnón lejátszva. Akik ezt csinálják azok nyilván azon tetemes mennyiségű vizsgázó közé tartozik, akit egyrészt becsapott az alacsony színvonalú magyar nyelvoktatás, vagy azok közé, akik pont emiatt vagy más ok miatt úgy mentek vizsgázni, hogy "De hát én tudok angolul, no para nem lesz itt!". Aztán lett. Ezt láthatjuk most.
2014. máj. 14. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!