Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták albérletet,...

Egyetemisták albérletet, tandíjat hogyan bírtátok kifízetni? Dolgoztatok vagy diákhitelt vetettek fel vagy szülői támogatással esetleg mindegyikkel? Ha dolgoztattok az nem ment a tanulás rovására? Diákhitelt aki felvett nem bánta meg?

Figyelt kérdés
Köszi.
2010. júl. 6. 15:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%
Egyszerű mondani, hogy menj el dolgozni,de hova menjen el szegény! Van egy érettségije, semmit nem lehet vele kezdeni. Én még egy közgazdász diplomával sem tudok rendes állást találni!
2010. júl. 6. 18:19
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem mentem volna el költségtérítésesre. Ennek egyik oka, hogy a szakom félévente majdnem 1 millióba kerül, a másik, hogy nem szeretném a szüleim ilyennel lehúzni. Ha "csak" 100 ezer lenne félévente, akkor sem.

Ha nem vettek volna fel, újraérettségiztem volna (igaz, fizetni kell érte, de lényegesen kevesebb, mint a tandíj), közben vagy kerestem volna vmi munkát, vagy elmentem volna OKJ-s képzésre (mivel az első ingyenes x éves korig).

Amúgy szüleim tartanak el, mivel nem tudok suli mellett dolgozni, de kapok ösztöndíjat:)

2010. júl. 6. 18:21
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszi.

És ha újraérettségizem akkor minden tantárgyból kell?

2010. júl. 6. 19:17
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne menj koltsegteritesesre, ha ugy latod nem fogod tudni fizetni. Inkabb probalj meg jovore allamilag finanszirozottra bekerulni. Nem eri meg annyi hitelt felvenni. Egy ev alatt javithatsz a pontjaidon, nyelvvizsgaval, uj erettsegivel, okj-s kepzessel...Nem vesztesz semmit, ha egy evet kihagysz. A suli megvar.
2010. júl. 6. 19:20
 15/23 A kérdező kommentje:

Oké.

Azt hiszem így lesz.

Mert az én hibám hogy nincs elég pontom államira.

Későn kezdtem el tanulni.

Köszönöm mindenkinek.

De ezt még tudnom kell hogy újra érettségizni csak úgy lehet hogy mindenből?

2010. júl. 6. 19:22
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem, dehogy. Ha megvan az érettségi bizid, akkor akármiből akármilyen szinten mehetsz érettségizni. Csak fizetni kell érte.
2010. júl. 6. 19:56
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Tesco-ba bőven elég egy érettségi, és egy évig szerintem ki is bírható.
2010. júl. 6. 20:01
 18/23 A kérdező kommentje:

Értem.

Elvégzek egy 1 éves okj-ét ami ad plusz pontot.

Nyelvizsgázom németből.

És Újra érettségizem 2 tantárgyból.

Közben halasztok mindjárt egyetemen...rémisztően hangzik ez az egész.

Nem tudom képes vagyok e rá.

2010. júl. 6. 20:04
 19/23 anonim ***** válasza:
Nos én is a PTE-BTK-ra jártam és a 3. évemet már államilag finanszírozott formában végeztem el. Tavaly elég sok embert átvettek, voltak szakok, ahol 4 embert is, meg is lepődtem, mert azt hittem lehetetlen. Nagyon jól kell tanulni. 2 lehetőséged van év végén, ha olyan az eredményed autómatikusan átvesznek, a másik lehetőség, hogy a tanév elején meg lehet pályázni megüresedett államis helyeket, én is így kerültem át. Utána végig azóta mindig kaptam ösztöndíjat. Bursat már költségtérítésések is kaphatnak, bár nem annyit, én kaptam utolsó költségtérítéses évemben. Nagyon nem jó költségtérítésesnek lenni, mert így nem jár semmiféle juttatás, és őszintén szólva a bölcsész diplomáért nem érdemes fizetni, ezt így évek távlatából már látom.
2010. júl. 7. 13:11
 20/23 anonim ***** válasza:
Persze elmehet dolgozni a Tescoba v. egy gyárba gályázni, de akkor hogyan lesz olyan eredménye, hogy átvegyék államira, szerintem ha nem zseni akkor sehogy. Lehet, hogy tényleg jobban járnál, ha elmennél nyelvet tanulni v. érettségizni újra és megpróbálnád jövőre.
2010. júl. 7. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!