Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták albérletet,...

Egyetemisták albérletet, tandíjat hogyan bírtátok kifízetni? Dolgoztatok vagy diákhitelt vetettek fel vagy szülői támogatással esetleg mindegyikkel? Ha dolgoztattok az nem ment a tanulás rovására? Diákhitelt aki felvett nem bánta meg?

Figyelt kérdés
Köszi.
2010. júl. 6. 15:57
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Szülők támogatnak, a kolit meg fedezi az ösztöndíj.
2010. júl. 6. 16:04
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
ebben a világban a legutolsó segítség a hitel.
2010. júl. 6. 16:07
 3/23 A kérdező kommentje:

De lecsusztam az államiról...ezért költségtérítésesre kell mennem.

Vagyis akarok menni és így fízetnem kell félévente 110ezret.

+ albérlet +csómó minden...

Lehet ezt bírni hogy ennyire sok a kiadás bevétel meg 0.

2010. júl. 6. 16:10
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

engm a szüleim nem nagyon tudtak támogatni, anyum minimálbért keres, és ott volt a hugom

anya rakott egy hétre való ebédet, reggeli- vacsi kenyér, felvágott. apum nekem utalta a gyerektartást, ami 10 000 ft volt havonta, ehhez jött az ösztöndíj, bursa pályázat pénze, és a nyarat végig dolgoztam. suli alatt is vállaltam munkát de csak alkalmanként, mert a 2 szakra nagyon sokat kellett tanulni. utolsó évben már könyörögnöm kellett apunak a gyerektartásért, ösztöndíj, bursa csökkent úgyhogy diákhitelt vettem fel. lehet azt normálisan. az kizórlóag a kolira volt félre téve, esetleg ha megszorulok, nem buliztam el, nem vettem rajta semmit. és úgy átlagban sem szórtam nagyon a pénzt...

2010. júl. 6. 16:23
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
ja és teszem hozzá, elvált szülőkkel, anyum minimálbért keresett, apum részéről a 10 000 ft számított, egy tanuló tesóval nem találtak annyira hátrányos helyzetűnek, hogy szociális támogatást kapjak... nem ismertem elég embert :(
2010. júl. 6. 16:26
 6/23 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom mi lesz mert mivel költségtérítésesre járok majd így semmit se kapok.
2010. júl. 6. 16:33
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

nincs lehetőséged valahogy átmenni államira?

én még a régi képzésben végeztem 2 éve, tehát a mostanit nem ismerem. de érdemes lenned utána járna, ha esetleg jól tanulsz, nem vesznek-e át félévkor államira, vagy ha nem is automatikusan, de lehet-e ilyet kérvényezni...

esetleg halasztás, munka egy évig, és összespórolni a pénzt? mellette mégegszer megpróbálni jövőre az államit?

melyik városban tanulsz majd? a vidáki városokban nem szuper, de lakható, nem épp egyetem közeli, de lesétálható távolságú albérleteket 10- 12 000 ft + rezsi áron olcsón lehet találni...

2010. júl. 6. 16:45
 8/23 A kérdező kommentje:

Pécsre jelentkezte.

3 éve senkit nem vetetk át költségtérítésesről államira mert a Btk a költségtérítéses hallgatókból él.

Nem vesznek át senkit.

Nem tudom mihez kezdjek.

2010. júl. 6. 16:50
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

probálj utána járni, mennyibe kerülhetnek a jegyzetek, albérlet, és számold ki, kb. mennyibe kerülhet. részletfizetést adnak a tandíjra? még esetleg ezzel próbálkozhatsz.

ha mindenképp úgy látod, hogy nem tudjátok fizetni, próbálj munkát keresni, sporolj egy kis pénzt a sulira. kérhetsz halasztást az egyetemtől, tehát 1 év múlva is elkezdheted, megvan a helyed. addig össze is szedhetsz egy is kis pénzt, illetve megpróbálkozhatsz mégegy felvételivel államira. attól a költséges helyed megmarad, és ha nem sikerül az állami, de úgy állsz, elkedheted a költségest. mellette válalhetsz munkát évközben, és nyáron...

ha olyan a szakod, még korrepetálhatsz is, az is adhat egy kis plusz pénzt.

azt hogy az egészet hitelből álld, az nagyon sok lenne. én két félévre vettem fel, 25 000 ft. Tehát 250 000 + kamat amit vissza kellett fizetnem, ez még elmegy, mivel lehetett előtörleszteni, némi spórolással elég hamar megvolt. De azért milliós összeg körül már elgondolkodtató...

2010. júl. 6. 17:00
 10/23 anonim ***** válasza:
75%
Felvételizz jövőre újra, addig pedig menj el dolgozni.
2010. júl. 6. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!