Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire nehéz volt a...

Tényleg ennyire nehéz volt a matek érettségi?

Figyelt kérdés

Több ismerősöm is azt mondta , hogy brutál nehéz volt . Az egyik jó barátom ráadásul el is sírta magát közben . Én még tavaly érettségiztem , nekem az könnyűnek tűnt .

(középszint)

2019. máj. 7. 12:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%
#11 Természetesen, aki például faktos volt, vagy jó tanára volt, annak könnyű volt, de egy átlag diákról nem mondható el, hogy a kisujjából kirázza ezeket a feladatokat. Még akkor sem, hogyha eddig mindig jeles volt matekból és érti is.
2019. máj. 7. 13:25
 12/19 anonim ***** válasza:
12%
Nem voltam faktos, szimplán sokat készültem és gyakoroltam. Ha faktos lennék, az emelt szintűhöz írkálnék... :) Egyébként nem a kérdező személyes tapasztalatokra kíváncsi, úgyhogy gondoltam, írok egy ellenpéldát is.
2019. máj. 7. 13:28
 13/19 anonim ***** válasza:
74%
Persze, relatív, hogy ki mit talál könnyűnek, ami nekem könnyű, az lehet, hogy másnak nehéz és ugyanígy fordítva. Személy szerint rengeteget készültem, már szeptemberben elkezdtem intenzíven foglalkozni vele és mindig jó eredményeket értem el, így érthető, hogy csalódott vagyok. Biztosan más is van ilyen helyzetben, tehát én úgy gondolom, hogy sokan nem arra számítottak, amit most kaptunk, sőt.
2019. máj. 7. 13:32
 14/19 A kérdező kommentje:
Olvastam , hogy mar peticiot is gyujtenek , hogy vigyek lejjebb a ponthatarokat
2019. máj. 7. 13:33
 15/19 anonim ***** válasza:
25%
akkor jó nagy hülyék, mert a ponthatárokat mi határozzuk meg.. jelentkeznek x-en valahova, van egy maximális hely, és a legutolsó "legjobb" lesz a ponthatár
2019. máj. 7. 13:39
 16/19 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem nem a felvételi ponthatárokat akarják megvaltoztatni, hanem magát a matek érettségiét.

[link]

2019. máj. 7. 13:42
 17/19 anonim ***** válasza:
17%

#14 Persze, abszolút megértem amit mondasz. Én pl biosz érettségivel nem tudnék mit kezdeni, mert mindig is utáltam és hülye vagyok belőle. :)

#15 úgy van ahogy #16os írja, ha a legtöbb embernek rossz az érettségije, akkor automatikusan lejjebb kerülnek a ponthatárok, mivel ezek a bekerülő emberek pontjaitól függnek.

2019. máj. 7. 13:43
 18/19 anonim ***** válasza:
88%
Az első része szerintem nem volt vészes, na de a második... csak néztem, hogy ez most mi. Körülbelül 40%-os lesz, pedig 50-et szerettem volna. Ez van.
2019. máj. 7. 15:19
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem nem volt nehez, de en 2001-ben erettsegiztem, egyetem utan meg relative keveset foglalkoztam matekkal, erre meg ertelemszeruen nem keszultem.

Kb. 10 perc alatt atfutottam a feladatokat, eleg sokat meg fejben is ki tudtam szamolni. Ha atneztem volna elotte (mert pl. erettsegire keszulok, ahogy a diakok), akkor lett volna eselyem max. pontosra, igy ami fejbol nem ment, az a modusz (reg tanultam, talan statisztikank nem is volt ilyen szinten), illetve a negyzet alapu gula terfogatat nem tudom fejbol (de tudom, hogy fuggvenytablaban benne van, az meg hasznalhato, vagy szukseg eseten ki tudnam szamolni).

Ami meglepett, hogy talan derivalni mar kozepszinten is tanulnak a diakok? Nekunk matek tagozaton volt (egyetemen meg ertelemszeruen), de abban a hiszemben voltam, hogy az nem kozepszintu anyag. Volt valami olyan pelda, amihez jol jon (bar egy masodfoku polinom maximumat anelkul sem nehez megadni, teljes negyzette kell alakitani, es rogton latszik).

Az ido nem tudom mennyire kritikus, esetleg ha nagyon raerek, poenbol vegigcsinalom idore.

2019. máj. 9. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!