Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mikor van nagyobb esélyem...

Mikor van nagyobb esélyem bekerülni koliba?

Figyelt kérdés
Ha Budapest külső kerületében lakom, de szociális helyzetre hivatkozva kérek kolit (nem jövök ki a szüleimmel), vagy ha Nyíregyházától még az ukrán határ felé lakom? Ja, és budapesti egyetemről van szó (BME).
2010. júl. 6. 14:39
 1/3 anonim ***** válasza:
attól függ mennyire tudod megindokolni a hátrányos szociális helyzetedet. Amennyire nekem mondták: 100 pont adható általában a kolikban és abból csak 3 pont a távolság. Úgyhogy én a budapesti kerületest választanám.
2010. júl. 6. 14:47
 2/3 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy nem igazán tudom megindokolni, mert egyedüli gyerek vagyok, mindkét szülőm dolgozik, és igaz, hogy fizetjük a kölcsönöket, tehát nem nagyon van pénzünk, de ezt senki nem veszi figyelembe, és a fő ok meg az, hogy folyamatosan mennek a balhék, apám állandóan fenyeget, hogy össze-vissza ver, meg nem tudom, ezt meg nem igazán tudom bebizonyítani...
2010. júl. 6. 14:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Őszinte leszek. Első sorban azt fogják felvenni, aki messze lakik, többgyerekes családból származik vagy valamelyik - netán mindkét - szülője munka nélküli, egészségileg hátrányos helyzetű, netán elhalálozott. Ez anyagi okokból érthető is. Persze ez nem jelenti azt, hogy neked nem juthat még hely. De ha nem jön össze, néhány ismerőssel megfontolhatnál egy olcsóbb albit. Abból is egész jól ki lehet jönni, csak időben kezd el a keresést (mondjuk egy-két héten belül legkésőbb).
2010. júl. 7. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!