Ha a szüleim elváltak, apukám munkanélküli de anya a gondviselőm, kapok továbbtanulásnál pluszpontot?
Köszönöm a válaszokat!
Nem nyomorgunk szerencsére.
Csak tényleg azért igazságtalan. 40 pluszpontot ad érte. Igaz aki tényleg nagyon rossz körülmények között él tőlük nem sajnálom.
off
"azt veszik fel nagyobb eséllyel amelyiknek kevesebb a pénze"
Mondjuk ezt én sem értem teljesen. A felvételi ponthatár lényege, hogy a legjobb tanulók kerüljenek be a képzésbe, férőhely és elvárt szint alapján meghúzva a határt. Ha valakinek kevés a pontja és amúgy anyagilag hátrányos helyzetből indul, annak ezek a plusz pontok hogyan segítenek befejezni a sulit és ugyanolyan jó szakemberré válni?
Akkor inkább az ösztöndíjat kellene kitágítani a jó tanulmányi eredmény mellett a rossz anyagi helyzetűekre is. A klasszikus állami támogatás a tanulmányi eredmény miatt jár, a hátrányos helyzetűeknek is. Na most ehhez miért elég a gyengébb teljesítmény?
Nem kötözködés, csak tényleg nem értem. De mindegy, nem is akarok ennél jobban belemenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!