Emelt szintű biológia és kémia érettségi mennyire nehéz?
Elméletileg ha faktos vagy akkor felkészítenek az emeltre. A siker nagyban függ a felkészítő tanárodtól és a képességeidtől.
A rokonom faktos volt de mellette egy rakás pénzt kifizetett egy felkészítő tanfolyamra a soten. Megérte mert felvették.(most ötödéves)
Egyedül is meglehet tanulni. A kémia nehezebb, de a biosz az egyszerű. A bioszhoz tanár sem kell azt csak tanulnod kell. Ha a 99 szóbeli tételt benyalod akkor az írásbeli is jó lesz. Más anyag nem is kell rá, mert a szóbelibe minden benne van. A kémiára meg kell tanár mert ugye ott van kísérlet is amit nem biztos hogy otthon egyedul megtudsz oldani. De amúgy a bioszra 1-2 hónap alatt felkészülsz bőven, nem kell hozzá se fakt se 4 év tanulás. Ezt tapasztalatból mondom. Én érettségi után 4 évvel csináltam biosz emeltet úgyhogy előtte csak 1 évig tanultam azt, de ott is csak úgy volt az a tárgy nem vették komolyan. Február végétől kezdtem tanulni és ugyebár májusba volt. Szóval ennyi idő elég volt. De valószínűleg azért mert az egyetemen megszoktam a tanulást es a terhelést. Egy egy zhra vagy vizsgára sokkal többet tanultam, mint a biosz érettségire.
Amúgy az egész érettségi egy vicc. Minimalis tudással és logikus gondolkodással simán teljesíthető. Persze, ha 90% fölött akarsz és valószínűleg ilyen kell neked mert orvosi irányba szeretnél menni akkor kicsit többet kell, mint a minimalis. De amúgy meg ne aggódj. Egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!