Akik jartak mar egyetemre, es utana erettsegiztek, nektek milyen volt egy emelt kemia vagy biosz erettsegi?
Orvosira keszulok 2020-ban fogok erettsegizni emelt kemiabol es bioszbol.
Jelenleg penzugy es szamvitel bsc-t csinalok.
Az erdekelne, hogy akinek van mar hasonlo tapasztalata, mit gondol, mennyivel nehezebb egy emelt erettsegi, mint egy egyetemi vizsga?
Igen, természetesen ez így van. Igazából csak arra gondoltam, hogy alapvetően egy gimnáziumi kémia anyagot könnyebb lehet feldolgozni, mögöttem egy számvitel szigorlattal, mintha nem egyetemi környezetből váltanék.
Természetesen nálunk is vannak tárgyak, amik 1 napot igényelnek, van amik pedig 2 hetet.
Csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy talán egy kémia emelt érettségi befogadhatóbb egyetemi tapasztalattal :)
Én fizikát tanultam a BME-n és 2010-ig minden évben megírtam a közép és az emeltszintű matematika és fizika érettségit. A tapasztalatom szerint a megoldandó feladatok eléggé más jellegűek voltak, mint az egyetemi analízis, részletesebb levezetésekre volt szükség. Ezért nehezebbnek nem nevezném, de jobban oda kellett figyelni. Emiatt összességében ugyanakkora erőfeszítés volt.
Ráadásul te a matekos vonalról mész a bioszosra, ami nagy ugrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!