Mit gondoltok, hogy fog hatni a 2020-as változtatás a pontszámokra? (Orvosi)
Valószínűleg csökkenni fognak a ponthatárok. Mivel 1 emelt eleve kötelező lesz, egy nyelvvizsgával együtt, emiatt elesel 50+28=78 ponttól. Úgy érdemes ezt megoldanod, hogy kémiából/fizikából és bioszból emeltezz, és mellé még csinálj meg egy nyelvből is egy emeltet, és akkor pontszámban kb ugyanott vagy.
(Nekem ezt egy mostani orvosis ismerős mondta, én is 2020-ban érettségizem)
16/L
Emelt kémia/fizika és emelt biológia kell, hogy felvegyenek orvosira. Ez eddig is így volt. Most még egy középfokú nyelvvizsga is kell hozzá. Szerintem ez nem fog pontot adni, hiszen a két emelttel kijönnek már a plusz pontok. Ez egy van/nincs kategória.
Szerintem az orvosi pontszámok nem nagyon fognak változni. Aki le tud érettségizni ezekből a tárgyakból, annak nem okozhat gondot egy nyelvvizsga.
De miért esne el ponttól? Mi a fenéről beszéltek?
Az orvosira eddig is két emelt volt a kötelező, azzal megvan a max pluszpont, így a nyelvvizsga nem ért semmit, hiába volt. Most akkor ezek szerint kötelező lesz a nyelvvizsga, ami szerintem az orvosira jelentkezők 99%-ának egyébként is megvan.
Lehet arra gondol, hogy ha jól teljesítesz emelt nyelv érettségin, azért nyelvvizsga jár. És ez egy jó terv, de akkor mindenképp sikerülnie kell. Én 11.ben csinálnék angol nyelvvizsgát, hogy biztosan meglegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!