Az iskolában az I. félév régen karácsony előtt ért véget. Mikor változtatták ezt meg, mióta tart az első félév január végéig?
Valamikor 1975-80 között változott.
A fő oka az volt, hogy a téli szünet előtti napon délután, sőt este már senkinek sem volt kedve osztályozó értekezleteket tartani.
Kedves Tom Benko, lehetséges, sajnos tényleg nem emlékszem. Csak úgy rémlett rendkívül zöldfülű koromból, hogy milyen tök jó fejnek tartottam magam (Istenem, a fiatalság ostobasága és beképzeltsége!:)), amiért nem hagyom, hogy végigizgulják a diákjaim a téli szünetet, és megmondtam, mire számíthatnak január 3-án...
Kedves #12, '68-ban kezdtem az oskolát, akkor már félév és év vége volt, harmadév nem.
Kedves Aranypanda, több mint 30 éve vagyok tanár, hidd el, a kutyát nem érdekli, hogy van-e kedved téli szüneti előtti délutánon osztályozót tartani vagy sem. Inkább a tanév arányosabb elosztása lehetett a cél.
A lenti linken található lapon az 1970/71-es tanév rendje is megtalálható. Itt december 19-én ér véget a tanév, és január első tanítási napján osztanak bizonyítványt. Tehát jól emlékszem, hogy volt ilyen. Annyit kiderítettem, hogy a hatvanas évek elején még szintén január végén, február elején volt bizonyítványosztás, úgy mint most. Kedves örökifjú tanárok, senki nem tudja megmondani, hogy mikor kezdték a karácsonyi bizonyítványosztást és mikor ért véget ez a rend?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!