Az iskolában az I. félév régen karácsony előtt ért véget. Mikor változtatták ezt meg, mióta tart az első félév január végéig?
'84-ben kezdtem tanítani, és bár mérget nem vennék rá, de szerintem akkor még decemberben fejeződött be az első félév. Az egyik fórumon olvastam:
"...Január 1-én délelőtt rendszerint volt valami fajsúlyos nagy volumenű magyar film, tipikusan Egri csillagok. Utána már rendszerint tanulással egzecíroztattak a szülők, mert 2-3 nap múlva már kezdődött az iskola, a második félév. Akkor még a második félév nem februárban kezdődött, meg nem is január végén, mint most." (A 80-as években voltam tinédzser)
#6: a 90-es években én már dolgoztam. És mint írtam az 1-es válaszban, én mindig január végén kaptam, már ameddig emlékszem... Tehát kisiskolás koromban változhatott, arra nem biztos, hogy emlékszem.
1985-86-ban voltam hatodikos, akkor már biztosan január volt.
Az 1-esben elírtam, 1979-ben mentem elsőbe. Most azon angyalok, hogy akkor volt hosszú hét és rövid hét. És az később változott, amikor szabad lett a szombat. Nem lehet, hogy a félév elosztás is akkor változott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!