Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz elvégezni a...

Adamin kérdése:

Mennyire nehéz elvégezni a villamosmérnökit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy mennyire nehéz elvégezni a villamosmérnöki szakot, úgy hogy nem igazán tudok programozni és fizikából se voltam olyan jó, csak a matek ment igazán jól?

Szorgalommal be tudom pótolni a hianyaimat az egyetemen illetve segít-e ha itthon azért elkezdek készülni egy-két fontosabb tanrészre?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2019. jan. 28. 20:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nehéz, rengeteget kell tanulni, de az nem érdekes, hogy ha nem voltál annyira jó fizikából. Új tanárok lesznek, új tananyag, tiszta lappal indulsz.
2019. jan. 28. 20:51
 2/11 anonim ***** válasza:
98%
Melyik egyetemen?
2019. jan. 28. 20:55
 3/11 A kérdező kommentje:
Szegeden
2019. jan. 28. 21:08
 4/11 Estádio de Felchút ***** válasza:
77%

Hát a mérnöki szakok alapból nehezek, a villamosmérnöki pedig a legkomplexebb, legelvontabb mérnöki tudomány.

Az egyik legnehezebb szak, de ha szorgalmas vagy és érdekel, meg tudod csinálni. Matekra gyúrj rá.

2019. jan. 28. 22:23
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
Hány szegedi egyetem van? Mert aminek a honlapját én nézem, ott egy fia villamosmérnökképzés sincs.
2019. jan. 28. 22:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem még Szegeden is lesz az elején fizika valamilyen szinten, azt sem ártana átismételni, hogy ne a nulláról kelljen elindulni, minden, amit előbb tanulsz meg, az nyereség a hajtásban.

A villamosságtan részére meg úgyis szükség lesz, azt meg pláne kár lenne teljesen rácsodálkozósan kezelni egy villamosmérnöki elején.

Ajánlanám mondjuk a Dér-Radnai-Sós kétkötetes felvételi példatár kivégzését szeptember előtt, legalább gyakorlod a gyors és pontos munkavégzést, mert mindkettőre szükség lesz.

Tanulni meg minden egyetemen sokat kell, a mennyiségi változás átcsap minőségibe, felfejlődsz egész könyvek megemésztésére (mármint tárgyanként és félévenként) - és vizsga után két órán belül elfelejtésébe.

Durva közelítésként mondható, hogy az egymásra rakott négy évi gimnáziumi könyveid magasságát két féléves egyetemi jegyzet és tankönyvek magassága meghaladja.

2019. jan. 29. 16:15
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
Szegeden nincs is villamosmérnöki. :D
2019. jan. 29. 18:03
 8/11 anonim ***** válasza:
42%
Erről beszélünk tegnap óta.
2019. jan. 29. 19:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a Kandóra járok, most kezdődik a második félév és most kezd durvulni...

Eddig ilyenek voltak: Matek (komplex számok, integrál, derivál, határérték stb), villamosságtan (egyenáram nagyrészt), anyagismeret, digitális technika I, természettudományok alapjai (középsulis fizika kb). Infó I, Makroökonómia

Most: Elektronika, Programozás I, Infó labor, Matek II, Villany II (elmélet, gyakorlat, labor), Méréstech (elmélet, labor), Mikroökonomia, stb...

Elég nehéz.

A matekot érdemes lehet átnézni.

2019. jan. 30. 22:28
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Meglepődtem hirtelen hogy van Szegeden is, és tényleg van a felvi szerint.

Elvégezhető megfelelő szorgalommal.

Programozással sokkal több a szívás mint a fizikával általánosságban.

A fizika egy általában kézzelfogható dolog, ezért hamarabb meglehet tanulni, ráérezni, mint a programozásra.

De annál meg szorgalom kérdése, hogy megtanulod-e legalább egy kettesre. Nem könnyű ha nincs hozzá alapod, de megtanulható. Én is megszenvedtem pont ez miatt a programozással. Az a vicc hogy azóta megszerettem a programozást mióta megszereztem a diplomám, és így hirtelen sokkal jobban is megy. :)

2019. febr. 1. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!