Az ELTE TTK-n a nyelvvizsga bemutatása után mennyi idővel lehet átvenni a diplomát?
Az államvizsga után nyelvvizsgáztam, így utólag kapom meg a diplomámat. Bevittem a tanulmányi osztályra a nyelvvizsga bizonyítványomat. Ott lefénymásolták és visszaadták. (Nem mellékesen ezért kellett oda-vissza 500km-t utaznom nem kevés költségen, plusz az egész napomat erre áldoznom, mert azt mondták hogy csak és kizárólag személyesen fogadják el. Na mindegy...)
Azt mondták, hogy egy hónap múlva mehetek a diplomáért és előtte majd szólnak. Az egy hónap pár nap múlva jár le, de még nem szóltak. Nekem is hallomásból valami 30 nap rémlik. Nincs erre valami szabály, hogy meddig kell megkapnom? Mi van akkor ha egy hónap után se kapom meg?
Mindenhol "egységesen" 30 nap.
Ha még csak pár nap múlva telik le ez az idő, ne izgulj, lehet, hogy csak a 30. napon fognak hívni.
Ha akkor sem, hívd fel a TO-t, hogy mikor lesz kér/miért nem hívtak már?!
Egyébként a nyelvvizsga bizonyítvánnyal is pont ugyan ez volt a helyzet. Ott is 30 nap volt a határidő az eredményközléstől számítva. Úgy volt, hogy az internetre központilag kiírják, ha elkészültek a bizonyítványok. Miután a határidő után egy héttel sem írták ki, rákérdeztem, hogy mikor lehet már átvenni. Akkor derült ki, hogy már rég mehettem is volna érte, csak valahogy elfelejtették kiírni. :S
Amúgy a diplomával kapcsolatban nem én vagyok ennyire türelmetlen, hanem engem is sürgetnek hogy mikor mutatom már be. És hát ez így elég kellemetlen, mert nem rajtam múlik.
Már akkor kaptam igazolást, miután államvizsgáztam. A leckekönyv azon részét kaptam másolatban, ahol benne van a szakdolgozatom minősítése, a záróvizsga és az abszolutórium. Ezt a TO-n pecséttel és aláírással ellátva ráírták, hogy hiteles másolat. De be kell mutatnom a diplomát is.
De most már mindegy, arról külön igazolást nem fogok kérni, mert remélem hogy most már tényleg megkapom végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!