Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miert NE legyek INFORMATIKUS?...

Miert NE legyek INFORMATIKUS? 16/L Beszeljetek le!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Infon tanulok. Jelenleg javascript(lehet rosszul iromxd)-et fejeztuk be. Ez elott a html volt, css. Ezek mellett halozatismeretet is tanulunk, ez a tantargy nekem igazabol elkepeszto nagy homaly.

Minden szakmai targybol kettes vagyok.

Fizikabol nem vagyok valami jo, matematikabol kb. 3as, de 4es is tudok lenni kulontanarral, viszont magyon sok elmaradasom van es eleg buta vagyok, nem tudok logikusan gondolkodni. Humanos vagyok.

Html, css, javascript: Egyiket sem tudom igazabol. Nem olynaok voltak a tanarok, akiknel meg kellett tanulni. Otthon nem szoktam gyakorolni, nem szeretem. Csak ugy tudok megcsinalni egy dolgot, ha az muszaj. Ha nem muszaj, nem birom ravenni magam. Illetve a hataridoket nem tarzom be, vagy a legutolso nap kezdek hozza dolgokhoz.

Mondanatok nekem okokat, hogy miert ne legyek informatikus? Miert nem jo annak lenni, miert nem vagyok alkalmas ra? Azt szeretnem, ha lebeszelnetek errol a munkarol!

Elore is koszonom:)

2019. jan. 20. 18:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Láthatóan nem vagy motivált erre a területre. A kérdés az inkább, hogy egyáltalán nem vagy motivált a tanulásra, vagy csak az informatika és hasonló tárgyak nem érdekelnek. Ha emelt szinten tanulnál magyart, történelmet, nyelveket, az tényleg boldogabbá tenne? Ha igen, kérdés, hogy van-e lehetőség a váltásra, vagy végig kell csinálnod érettségiig ezt az informatikai irányt. Ha igen, még érdemes lehet váltani mondjuk év végén; ha nem, akkor marad minden, s ez esetben csak az érettségi utáni jövőkép segíthet a hátralévő idő átvészelésében, hiszen továbbtanulhatsz humán irányban.
2019. jan. 20. 18:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem megy a matek és semmi kedved ezt tanulni, csak nyűg számodra, nem is gyakorlod nem éri meg, mert utálni fogod a munkád és még nagyon jó se leszel benne. Alapjában nem tudok olyat írni ami miatt ez rossz pálya lenne, szimplán ilyen hozzáállással nem kell erőltetni.
2019. jan. 20. 18:42
 3/12 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen!

Az elso valaszolo nagyon jol megfogalmazta azt, amit nem tudok eldonteni! Ezt kulon koszonom!

Esetleg oteltetek nincs arra, hogy hogyan tudjam meg, hogy csak ezen a teruleten nem vagyok motivalt, vagy igazabol mas teruleten sem lennek az?

2019. jan. 20. 18:48
 4/12 anonim ***** válasza:
63%

Én az Óbudai Egyetemre járok gazdaságinformatikára, de folyamatban van a szakváltásom üzemmérnök-informatikára, szóval képben vagyok a témával.

Én is informatika szakon voltam szakgimiben.

A hálózatismeret nekem se nagyon ment. Viszont az informatikának rengeteg ága van. Van a sima rendszergazda, aki csak telepítgeti a linuxot, windowst, karbantartja a gépeket. Ebben nincs semmi rendkívüli, átlagos fizetést lehet elérni vele, legtöbbször elég egy okj is hozzá. Általában 150-200 ezer között van a fizetés. Ehhez a fajta munkához szükségeltetik a hálózat ismeret.

Van a programozásos ág is, amin belül lehet szakosodni rengeteg programozási nyelvre. Ebben már több pénz van, általában 300 ezernél kezdődik (ez lehet kevesebb is függően a prog.nyelvtől) a kezdőfizu és legtöbbször diplomát igényel.

Lehet szakosodni informatikai biztonságra is, erről nem nagyon tudok nyilatkozni, de én nem láttam túl sok álláshírdetést ebben a témában.

A lényeges kérdés az, hogy érdekel-e valamelyik ága az informatikának? Nem mindegy, hogy azért rosszak a jegyeid, mert lusta vagy és nem tanulsz, vagy mert rommá tanulod magad és csak ennyire futja. Ha amúgy sok tanulással menne a dolog, illetve érdekel is, akkor megéri ezzel foglalalkozni. De ha csak a jó fizetés és a média általtal sulykolt "20 000+ informatikus hiányzik" motivál, akkor keress más szakmát. Mert ha egyáltalán nem érdekel, akkor nagyon hamar ki fogsz bukni az egyetemen.

Alapvetően a jegyek nem jelentenek semmit, én lusta voltam, semmire nem tanultam a 4 év középiskola alatt, és kb minden szakmai tárgyból 2-es 3-as voltam. De ez tényleg csak lustaság volt, nem pedig a képességeim hiánya. Az érettségire tanultam, és elsőre fel is vettek az egyetemre. Szóval fontosabbak a képességeid és a motivációd, mint a jegyeid.

Itt egyetemen elég durva matek van. Minden informatika szakon. Van ahol kicsit kevesebb (pl itt gazdaságinformatikán), de alapvetően így is nehéz. Azt nem írtad, hogy hogy megy, pedig az is lényeges. Fizika nem minden esetben fontos, például gazdaságinformatikán és programtervező informatikán egyáltalán nincs is semennyi fizika.

"Html, css, javascript: Egyiket sem tudom igazabol. Nem olynaok voltak a tanarok, akiknel meg kellett tanulni. Otthon nem szoktam gyakorolni, nem szeretem. Csak ugy tudok megcsinalni egy dolgot, ha az muszaj. Ha nem muszaj, nem birom ravenni magam. Illetve a hataridoket nem tarzom be, vagy a legutolso nap kezdek hozza dolgokhoz."

Na ez elég nagy probléma. Ha a tanáraid nem tudják megtanítani rendesen, az még ömmagában nem lenne gond, de az hogy önmagadtól nem készülsz/tanulsz rá otthon, valamint hogy a beadandóknak az utolsó pillanatban kezdesz neki ez felérne egy instant bukással egyetemen.

Szóval alapvetően azt kell mérlegelned, hogy megvannak-e a képességeid hozzá, hogy egyedül otthon meg tudd tanulni, és érdekel is. Mert ha mondjuk egyetemre jössz valamilyen infós szakra, elvégzed szín 2-essel, utána munkahelyen pedig pont azt várják majd el, hogy folyamatosan tanulj. Mivel ez nem egy olyan szakma, amit egyszer megtanítanak az egyetemen, és utána az elég egész életedre. A technika folyamatosan fejlődik, így folyamatosan kell tanulni is (otthon is), ha ebben a szakmában dolgozol.

20/F

2019. jan. 20. 18:49
 5/12 anonim ***** válasza:
74%
Utolsó nagyon jó kis összefoglalót írtál😊 Te amúgy melyik szakgimibe jártál?
2019. jan. 20. 21:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát mert mondjuk ha nem megy neked , kár erőltetni, meg kár rá időt pazarolni az életedből.
2019. jan. 20. 21:48
 7/12 anonim ***** válasza:
Trefort Ágoston szakgimibe jártam
2019. jan. 20. 22:30
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogy miért ne tanulj informatikusnak? Mert ilyen hozzáállással és ilyen kevés motivációval úgyis csak kibuknál egyetemről. Az pedig csak idő és állami félév pazarlás lenne. Ha humános vagy, akkor meg eleve nem értem honnan jött az ötlet.
2019. jan. 21. 23:56
 9/12 anonim ***** válasza:

azért ne legyél, mert azt szeretnéd, hogy lebeszéljünk..

kérdésed alapján nem a tehetséggel, hanem az elszántsággal lehet problémád, biztosan nem vagy kitartó, márpedig ehhez a szakhoz pont ez kell.

remélem tudtam segíteni :)

2019. jan. 22. 08:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem már elmondtad, hogy miért ne legyél informatikus: nem érdekel téged egyáltalán.

Egyetemi felvételinél nem fog számítani az informatika jegyed ha humás szakra jelentkezel, úgyhogy két humán tárgyat tanulj meg jól, hogy jók legyenek az érettségi pontszámaid, meg ugye a nyelvvizsga is kelleni fog ! Menj a felvire nézdd körül milyen szakok vanak bölcsészkaron, társadalomtudományok, államtudományi, ilyenek!

2019. jan. 25. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!