Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szombaton iskolába kellene...

Szombaton iskolába kellene menni, helyette fizetős mozi, aki nem jön igazolatlan? Ez törvényes?

Figyelt kérdés
Kicsit hosszabban: Szombaton ugye iskola, ledolgozás, és az iskolavezetőség kitalálta, hogy inkább menjen az iskola moziba. 500ft mindenkinek. Most oké, mondhatjátok, hogy 500 ft semmi, de 1 borzalmas filmre akarnak elrángatni (vagy csak nem a "mi" ízlésünk) és még kötelező is. Vagy ez, vagy a szülői igazolás... És persze akinek nincs az így járt. (Az iskola nem lesz nyitva szombaton, szóval nincs olyan opció, hogy aki nem mozizik, és nem marad otthon az suliba lesz)
2018. nov. 27. 15:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
28%
Ahelyett, hogy örülnél. Legfeljebb szundítasz egyet a film alatt.
2018. nov. 27. 15:57
 2/17 anonim ***** válasza:
16%

Ha kötelező a "borzalmas" film, akkor lehet, hogy legközelebbi dolgozat témája lesz, tehát nem árt jelen lenned.

Vagy jobban szeretnél a suliban ülni 8 órát, amikor egy akármilyen film csak 2 órás?

Ha van 500Ft-od, akkor nem érdemes ezen lejáratnod magad!

2018. nov. 27. 16:00
 3/17 anonim ***** válasza:
59%

Ha az iskola nem lesz nyitva és mindenki a moziba megy akkor 2 lehetőséged van:

1. elmész a moziba a többiekkel de nem mész be a filmre, hanem kint megvárod őket. De ezt előtte meg kell beszélned az osztályfőnököddel.

2. előre kérelmet nyújtasz be az igazgatóhoz, hogy egy másik helyi oktatási intézményben lehess aznap, amelyik nyitva van és így felügyelet alatt leszel.

Meg van egy harmadik: vagy a szülő igazolja a napodat vagy elmész orvoshoz.

2018. nov. 27. 16:31
 4/17 anonim ***** válasza:
78%
Vajon miféle rettenetes film lehet ez?
2018. nov. 27. 16:43
 5/17 anonim ***** válasza:
79%
Lécci, lécci, mondd meg, melyik film az!!!!!
2018. nov. 27. 17:19
 6/17 anonim válasza:
76%

Látom mindenki érti a kérdést.

Nem az a lényeg hogy milyen film, meg hogy moziba kell menni, hanem hogy törvényes-e a mozijegyet kifizettetni a gyerekekkel.

Nem vagyok jártas a jogban, de én úgy tudom, hogy minden ilyesmihez közös beleegyezés kell, csak úgy nem fizettethetnek ki veled semmit. Ilyen pl. az osztálypénz, egy plusz tankönyv vásárlása is, mindegyikre külön "engedélyt kell kérni". Szóval ez így ebben a formában szerintem nem törvényes, de remélem lesz itt valaki aki ért is hozzá, és a kérdésre fog válaszolni :D

2018. nov. 27. 17:50
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

"Ez törvényes?"

természetesen nem, de ez nem szokta zavarni az iskolákat.

az iskola nem tehet kötelezővé fizetős programot és iskolaidőben gondoskodnia kell a gyerekek felügyeletéről, azaz ez a felállás konkrét felrúgása az iskola kötelességeinek. azoknak a gyerekeknek, akik nem tudnak/akarnak részt venni egy ilyen programon kutya kötelessége felügyeletet biztosítania, nem kérvényre, hanem alapból. (ez lehet egy másik oktatási intézmény is akár, vagy ügyeletes osztály vagy bármi)

elvileg bele lehet állni a dologba, van egy olyan, hogy Oktatási Jogok Biztosa, ott be lehet az ilyet jelenteni, kivizsgálják és megbüntetik érte az iskolát.

kérdés, hogy van-e értelme összerúgni a port ezért az intézménnyel.

2018. nov. 27. 17:56
 8/17 anonim ***** válasza:

7

mehet másik iskolába, ahol felügyelik.

Régen is voltak, akik nem fizették ki a közös programok belépőjét, vagy a jegyet. Akkor is most is biztos szívesen összedobják a jegy árát, csak hogy mindenki ott lehessen.

De ha kekeckedni akar, azt is lehet, semmi baj. Egyszer vagyunk fiatalok. Én is kilógtam iskolai ünnepély alatt a klotyóra, hogy ne kelljen a beszédet hallgatni, nagy buli volt a merészség.

2018. nov. 27. 18:25
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm azoknak akik a kérdésemre válaszoltak, ment nekik a zöld kéz.

Mellesleg a legendás állatok és megfigyelésük 2.rész.. Nem fogunk belőle dogát írni. Főleg, hogy technikus vagyok és nincs is semmi humán tantárgyam. Viszont az első részt is csak 10 percig tudtam nézni, annyira nem érdekelt, és "az én korosztályomban" sokan vannak ugyanígy. Csak a 9. 10.eseket előnybe részesítik gondolom.

Nem a pénzzel van bajom, hanem az elvvel, hogy vagy igazolatlan, vagy kötelező pénz. Mindegy mennyi az.

2018. nov. 27. 19:08
 10/17 anonim válasza:

Azt hittem valami klasszik film lesz, kőszívű ember fiai vagy egri csillagok ilyesmi.

De ez, legendás állatok és megfigyelésük édesjóistengyere. Milyen hülye találta ezt ki? Biztos, hogy én se mennék.

2018. nov. 27. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!