Mi legyen a szakmám? Mit dolgozzak a következő 40-50 évemben? Mit éri meg dolgozni?
Bővebben
11.es gimis vagyok, és nem tudom mit dolgozzak, úgy vagyok vele hogy először a munkakört és utána az ahhoz kellő képzést választanám ki, de nem tudom mi legyek.
Azok biztosak , hogy szeretek fotózni, sportolni (tesi fakultáción vagyok, abból fogok emelt érettségit tenni) , barkácsolni, rajzolni-festeni (egész szépen) , és az állatokkal foglalkozni/gondoskodni róluk.
Ezek alapján tudnátok valamit ajánlani nekem? (átlagom 3,8-4,00 közötti, tanár nem akarok lenni)
köszönöm hogy elolvastad, és az esetleges válaszod
17/L
Akkor te mit ajánlasz? Okoskodni könnyű! Ha csinál egy vállalkozást, és ügyesen csinálja, meg lehet belőle élni.
Nyilván írhatnám, hogy villamosmérnök, programozó matematikus, orvos stb, de ezt majd ő eldönti, én csak írtam pár szakmát, ami azokhoz kapcsolódik, amit ő szeret csinálni.
Ha nem akarsz tanárkodni, a testnevelést felejtsd el, mert edzőként nagyon bizonytalan jövő vár rád.
Ha szívesen ügyeskedsz kézzel, akkor az iparművészet egy lehetőség, például a tárgyalkotás szak (kerámiatervező szakirány különösen), például Pécsett. Ezzel önálló kerámiaművész is lehetsz, vagy a hazai kerámiaiparban is el tudsz helyezkedni. Ehhez azonban most azonnal el kell kezdened magad művészetileg csiszolni, hogy legyen esélyed másfél év múlva a felvételin. Érdeklődj már most utána a felvételi követelményeknek.
Az állatokkal foglalkozáshoz pedig a mezőgazdasági mérnök alapszak illik, mert lehet állattenyésztésre szakosodni, vagy pedig a lótenyésző szak Kaposvárott. De ha ezt választod, fel kell vállalnod a rendszeres hajnali kelést, a hétvégi munkát és a nem könnyű és nem tiszta feladatokat is.
igen a fenykepeszen, grafikuson, kepszerkesztesi vonalon meg a szemelyi edzon gondolkodtam tobbet, sajnos az allatokkal dolgozokat nem igazan fizetik meg hacsak nem maganemberhez mennek el segednek
meg ha vannak esetleg olyan ritkabb de keresett munkaerok, olyanokra is kivancsi lennek, de magyon koszonom az elso valaszadonak :)
koszonom szepen elgondolkodok ezen jol!
testnevelessel kapcsolatba valamilyen ilyesmivel mint pl gyogyped vagy mozgasfejleszto , ilyennel megeri foglalkozni megha mellekallasba is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!