Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyes után mennyi időt kell...

Gyes után mennyi időt kell dolgozzak, hogy a fizetésem legyen újra az alapja a következő gyedemnek?

Figyelt kérdés
Félév talán,mintha erről hallottam volna?!
2011. júl. 15. 06:43
 1/9 anonim ***** válasza:

180 napot.

De előtte érdemes átgondolni, mert ha pl. 2011-ben 7 hónapig gyesen vagy, és augusztustól mégy dolgozni, akkor többet, mert naptári évben kell lennie 180 napnak.

2011. júl. 15. 07:39
 2/9 anonim ***** válasza:

Én ezt találtam, épp tegnap nézegettem:

- Az igénylő két éven belül 365 nap biztosítási idővel rendelkezik, jogosult lesz - a szülési szabadság lejártát követően - 365 napig gyermekgondozási díjra,

- Az igénylő két éven belül 480 nap biztosítási idővel rendelkezik, jogosult lesz - a szülési szabadság lejártát követően - 480 napig gyermekgondozási díjra,

- Az igénylő két éven belül 600 nap biztosítási idővel rendelkezik, jogosult lesz - a szülési szabadság lejártát követően - a gyermek két éves koráig (nem 600 napig) gyermekgondozási díjra.

[link]

2011. júl. 15. 07:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat,megerősítettek abban amit eddig hallottam.Azt esetleg nem tudnátok megmondani,hogy ha 6 órában állnék vissza dolgozni,változik-e a 180 nap (emelkedne-e a napok száma)vagy csak majd a pénzem lenne kevesebb?
2011. júl. 15. 07:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Mindegy, hogy 4 vagy 6 órában dolgozol, a napok számítanak. Csak az alapja lesz kevesebb.
2011. júl. 15. 08:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Másodiknak:

amit te találtál, az igaz, de ebben a helyzetben nem használható, mert az a biztosítotti idő, a kérdező meg az ellátások alapját kérdezte. Az ellátásokat meg akkor számolják a jövedelemből, ha volt 180 bérezett nap.

A bérezett nap nem ugyanaz, mint a biztosításban töltött nap.

2011. júl. 15. 08:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó értelek, de végül akkor jár a legjobban, ha meg van a max. szükséges ideje is. Hogy 2 évig is kapja a gyedet, nem mindegy (sajnos). De igazad van!
2011. júl. 15. 21:30
 7/9 A kérdező kommentje:

2005 óta vagyok ennél a cégnél,így gondolom elegendő a félév,utána vállalhatom a második babámat akkor ugye?

Köszi mindenkinek aki segíteni próbált.

2011. júl. 16. 14:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen, nyugodtan vállalhatod. Mivel nem szűnt meg a munkaviszonyod, bőven megvan a szükséges időd ahhoz, hogy két éves koráig kapd a gyedet.
2011. júl. 17. 13:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. júl. 17. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!