Gyes után mennyi időt kell dolgozzak, hogy a fizetésem legyen újra az alapja a következő gyedemnek?
180 napot.
De előtte érdemes átgondolni, mert ha pl. 2011-ben 7 hónapig gyesen vagy, és augusztustól mégy dolgozni, akkor többet, mert naptári évben kell lennie 180 napnak.
Én ezt találtam, épp tegnap nézegettem:
- Az igénylő két éven belül 365 nap biztosítási idővel rendelkezik, jogosult lesz - a szülési szabadság lejártát követően - 365 napig gyermekgondozási díjra,
- Az igénylő két éven belül 480 nap biztosítási idővel rendelkezik, jogosult lesz - a szülési szabadság lejártát követően - 480 napig gyermekgondozási díjra,
- Az igénylő két éven belül 600 nap biztosítási idővel rendelkezik, jogosult lesz - a szülési szabadság lejártát követően - a gyermek két éves koráig (nem 600 napig) gyermekgondozási díjra.
Másodiknak:
amit te találtál, az igaz, de ebben a helyzetben nem használható, mert az a biztosítotti idő, a kérdező meg az ellátások alapját kérdezte. Az ellátásokat meg akkor számolják a jövedelemből, ha volt 180 bérezett nap.
A bérezett nap nem ugyanaz, mint a biztosításban töltött nap.
2005 óta vagyok ennél a cégnél,így gondolom elegendő a félév,utána vállalhatom a második babámat akkor ugye?
Köszi mindenkinek aki segíteni próbált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!