Kérlek irjatok nekem verselemzési tippeket, praktikákat? Holnap érettségizem és nehezen elemzek versek. Nagyon. Sokat segitene.
Tudom hogy az irjatok és a segitenehű hosszú i,mielőtt valaki elkezdene oktatni,de nem müködik a hosszú i billentyűzetemXD
válaszokat előre is köszi:D
Én is holnap megyek, semmit nem tudok. XD
Verselemzés... keletkezéssel kezd, próbáld megfejteni a stílusát, műfaját (költő életét, sorsát hogyha tudod, akkor menni fog), motívumokat írj, ugye minden versben van szinte megszemélyesítés, metafora, hasonlat. XD Ez 10% már megvan, nem? XD
Te tudsz mindent? :D Én semmit. Nagyon félek.
Hát először is:
Keletkezés: Mikor írta a költő:) ebben az időben milyen események voltakrá nagy hatással
Cím: hogy kapcsolódik a vesszakokhoz
Szerkezete: hány részre osztható a vers, a szerkezeti egységek külön-külön "elemzése", tartalma + idézet
Hangulat: milyen a vers hangulata
Rímek,költői képek, ide nem árt egy két idézet.
Remélem tudtam segíteni.
Sok sikert a szóbelihez! Ne izgulj bár tudom, h ezt a legkönnyebb mondani, mert én is így voltam vele múlt hét hétfőig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!