Egy főre jutó jövedelem kiszámítása?
Figyelt kérdés
Összeadtam édesanyám és édesapám egy havi nettó bérét, majd elosztottam hárommal (ennyien élünk együtt). Mindketten a minimálbér alatt keresnek, az így kapott szociális pontszámom viszont csak 1. Rosszul csináltam valamit?
(Rendszeres szociális támogatáshoz kellene.)
Köszönöm előre is!
2018. szept. 11. 19:22
1/5 anonim válasza:
Minden egyetemen máshogy számolják. Nézd meg a HTJSZ-ben.
2/5 anonim válasza:
Mindkét szülő dolgozik, és egyedüli gyerek vagy... ezért ennyi.
Jól számoltad.
3/5 A kérdező kommentje:
Az ELTE-ről van szó, a szabályzatban sem találtam részletes leírást, de pl. olvastam olyat is, hogy mindenkori minimál nyugdíj másfélszeresével csökkentett összeg stb. Itt mire gondolnak? Még a nettót kéne tovább csökkenteni, vagy a nettóból csak a SZJA-t kellett kivonni és kész? Már teljesen belezavarodtam, és félek, hogy nagyon mérgesek lesznek rám, ha elrontom.
2018. szept. 11. 19:38
5/5 anonim válasza:
Sajnos nem rontottad el. Az én szüleim kicsit minimálbér fölött keresnek (egészségügy és köztisztviselő), nekem a BME-n mínusz pontom lett, nem is kevés. Egy barátnőm szülei elváltak, két kisebb tanuló testvére van, és így is csak 15 pontja lett. Kb 30 fölött járt szoctám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!