Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Otthagytam az egyetemet, van...

Otthagytam az egyetemet, van valami teendőm még ezek után?

Figyelt kérdés
Már a suliban minden papírt elintéztem. Van még valami amit meg kellene tennem? Gondolok itt pl. Neptunra, mivel ott már fel lettek véve a tantárgyak is.

2018. szept. 4. 13:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent, hogy suliban minden papírt elintéztem?
2018. szept. 4. 13:33
 2/15 A kérdező kommentje:
Alá kellett írni pár papírt.
2018. szept. 4. 13:34
 3/15 anonim ***** válasza:
Nincs más dolgod.
2018. szept. 4. 13:43
 4/15 A kérdező kommentje:
Akkor neptunban se kell semmit?
2018. szept. 4. 13:45
 5/15 anonim válasza:
0%
Miért hagytad ott?
2018. szept. 4. 13:46
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha kiíratkoztál azt jelenti a "pár papír" akkor mindent intéznek, de ha böszmék az ügyintézők vagy aggódsz miatta akkor nyugodtan hívd fel a TO-t pár kérdés erejéig (elvileg elküldtek a könyvtárba,koleszba,stb, hogy aláirass velük egy papírt amin igazolják hogy nincs tartozásod feléjük). Elvileg levélben is kell kapnod róla "végzést", ha volt diákhiteled akkor feléjük is érdemes egy telefont megejteni tájékozódás képpen. Javaslom sürgősen keress munkát, ha diákhiteled van akkor a türelmi idő után akkor is vonják ha nincs munkád. Jelentkezz be egy munkaügyi központba és akkor a tb-d fizetik, arra is van türelmi idő, ott mindenről felvilágosítanak. Sok sikert a nagybetűs életben.
2018. szept. 4. 13:49
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem volt diákhitelem, 1hét után hagytam ott, még első félévem volt. Leadtam az egyenruhát, ott az volt a papíron nincs tartozásom. Nem tervezek sokáig maradni a nagybetűsben mivel jövőre szeretnék másik egyetemre menni. Ezért is érdekelne, hogy a neptunban is van e valami teendőm.
2018. szept. 4. 14:31
 8/15 A kérdező kommentje:
Azért hagytam ott mert nem teljesen azt kaptam mint amire számítottam. Sajnos csak ott jöttem már rá hogy nem is akarom azt csinálni igazán. Ezzel most sikeresen eltoltam 1 évet.
2018. szept. 4. 14:32
 9/15 anonim ***** válasza:
52%

Akkor te még könnyen megúsztad ha nincs hiteled. A helyedben én azért elmennék dolgozni amíg nem vesznek fel az új helyre.

"A diákigazolvány lejárta után 45 nap türelmi idő vonatkozik a tanulókra, ezt követően fizetniük kell maguk után a tb-t a NAV-nak"

Ez havi 7050 ft. Behajtható visszamenőleg ha kiderül hogy nem fizettél, kamatokkal együtt.

Neptunban megszűnik a képzésed, az új jelentkezésnél ha van lehetőség akkor említsd meg a neptunod, az új képzést a régi kódod alatt felviszik (ha nem szólsz újat kapsz). A tb mellett másik gondod, hogy az államilag finnanszírozott félévekből ez -1. Időben kiléptél szerencsédre.

Ha több hónapig csak otthon akarsz lenni akkor is érdemes a munkaügyibe bemenni. Semmit nem segítenek, de a TB-d fizetik. Azon kívül haszontalanok. Ha van elég pénzed és nem kell dolgoznod akkor mázlista vagy. A TB fizetésén kívül más dolgod nem lesz.

2018. szept. 4. 15:03
 10/15 A kérdező kommentje:
Csak az a helyzet hogy nekem még úgy diákigazolványom nem volt itt az új suliban. Tavaly érettségiztem akkor elmentem dolgozni, akkor az rendezte a TB-t, de így hogy itt nem volt meg az igazolvány csak a jogviszony így is él a 45 nap?
2018. szept. 4. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!